Ücretli Öğretmenlik Başvuruları E-Devlet Üzerinden Yapılacak

MEB ücretli öğretmenlik başvurularının artık e Devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belir

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları E-Devlet Üzerinden Yapılacak
Bu içerik 1870 kez okundu.

Ücretli öğretmenlik başvurusu için 24 Ocak’tan itibaren yeni dönem başladı. Onbinlerce öğretmen artık ücretli öğretmenlik başvurularını e Devlet sistemi üzerinden yapacak. T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak ücretli öğretmenlik sayfasından başvurular alınacak. İşte süreç hakkında bilgiler…

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA YENİ DÖNEM NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi. Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılan ücretli öğretmenlik başvurularında 24.01.2018 tarihi itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bundan böyle ücretli öğretmenlik müracaatları e-Devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacaktır. Hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1.dönem sonu itibariyle sonlandırılmış olup bu durumda bulunanların 2.dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu bağlamda İlimiz eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.”

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana ‘ücretli öğretmenlik’ terimini yazarak arama gerçekleştirecek.

Açılan sayfada ‘Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu’ başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak.

Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.

Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Ücretli Öğretmenlik Başvuruları E-Devlet Üzerinden Yapılacak