2018 yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı

2018 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu

2018 yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu yayımlandı
Bu içerik 2458 kez okundu.

2018 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanması için her yıl yapılan BİLSEM öğretmen seçme ve atama işlemleri için 2018 yılı kılavuzu yayımlandı. Bilim ve Sanat Merkezlerine öğretmen atama ve seçme kılavuzu 25.01.2018 tarihinde MEB tarafından duyuruldu.
2018 yılı için yayımlanan BİLSEM öğretmen atama kılavuzu içerisinde BİLSEM öğretmen alımı şartları ve diğer hususlar yer alırken birçok öğretmenin kafasında BİLSEM öğretmeni olmak ya da olmamak ile ilgili soru işaretleri bulunmaktadır. ogretmenlericin.com olarak BİLSEM öğretmen başvuru işlemi yapacaklara en yakın BİLSEM’e giderek görüşme yapmalarını ve tüm detayları oradan öğrenmelerini öneriyoruz. Özellikle BİLSEM öğretmen maaşları 2018 yılında ne kadar sorusunun cevabı da BİLSEM’lerden alınmış olacaktır.
BİLSEM 2018 YILI ATAMA TAKVİMİ

BİLSEM öğretmen alımı 2018 yılı içerisinde yapılacak olup, BİLSEM atama takvimi de MEB tarafından yayımlandı. Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 5 -16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak ve BİLSEM atama sonuçları 27 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. BİLSEM’e atanan öğretmenin tebliğ ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması da 6- 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak.
BİLSEM 2018 yılı öğretmen seçme ve atama takvimi;
BİLSEM 2018
BİLSEM BAŞVURU ŞARTLARI

BİLSEM’de görev yapmak isteyen öğretmenlerin taşıması gereken kriterler ve BİLSEM atama başvuru şartları BİLSEM 2018 kılavuzunda belirtilmiştir. İlgili kılavuz hükümlerine göre aşağıdaki şartların karşılanması gerekmektedir.

BİLSEM başvuru şartları 2018;

    Başvuru tarihi itibarıyla öğretmenlikte adaylığı kalkmış olmak
    Çalıştığı ilde bulunan BİLSEM’de norm olacak; Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında kontenjan bulunması
    Halen öğretmen olarak çalışıyor olmak; 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

BİLSEM atanma şartları arasında adaylığı kalmış ve aktif olarak halen öğretmenlik yapma şartı vardır. Tabii çalışılan ilde bulunan BİLSEM’de branşında boşluk olması gerekmektedir.
BİLSEM ATAMALARINDA SÖZLÜ SINAV

BİLSEM başvuru şartları sağlanıyorsa başvuru sonrasında değerlendirme süreci bulunmaktadır. Değerlendirme işleminde başvurusu uygun bulunan öğretmen sözlü sınava girecek. Sözlü mülakat sınavları MEB tarafından belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacaktır. Her ilde bu sınav yapılmamaktadır. Sınava giren adaylar Ek-3 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu’na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirmeye tabii tutulacaklar.
BİLSEM TERCİH VE ATAMA İŞLEMLERİ

BİLSEM 2018 öğretmen atama ve seçme kılavuzu hükümleri;

    Sözlü sınava giren adayların tercih yapmaya esas puanları, il öğretmen değerlendirme komisyonu tarafından Ek-2 Değerlendirme Kriterleri Formu üzerinden belirlenen puanın %60’ı ile sözlü sınavdan alınan puanın %40’ı toplanarak belirlenecektir. Tercih yapmaya esas puanı 40 ve üzeri olan adaylar, atama döneminde görev yaptıkları ilde alanlarında kontenjan bulunan bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecektir. 

BİLSEM 2018 yılı öğretmen atama sonuçları MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) sitesinde açıklanacak. EK-1 atama yapılacak alanlar çizelgesi, EK-2 değerlendirme kriterleri formu, EK-3 bilim ve sanat merkezlerine öğretmen seçme sözlü sınav değerlendirme formu kılavuz içerisinde yer aldı.

BİLİM ve sanat merkezlerine öğretmen seçme ve atama kılavuzu için TIKLAYINIZ

2018 yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu BİLSEM 2018 YILI ATAMA TAKVİMİ BİLSEM BAŞVURU ŞARTLARI