Tekin'den öğretmenlere destek açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kişisel twitter hesabından öğretmenleri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin'den öğretmenlere destek açıklaması
Bu içerik 1699 kez okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, kişisel twitter hesabından öğretmenleri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Bugünlerde gene öğretmenlere yüklenme modasının başladığını öğretmenlerin bir milyonluk bir aile içinde olabilecek düzeyde hataları olduğunu dile getiren Yusuf Tekin, bir öğretmenin hatası yüzünden bütün camiayı ve öğretmenleri eleştirmenin ne derece doğru olduğunu söyledi.


Eleştirenlerin bir kısmının öğretmenlerin eksikliklerini tespit edip hizmetiçi eğitim yapalım önerisine muhalefet eden sendikalar ve STK’ların olduğunu ifade eden Yusuf Tekin tutarlı olmak geretiğini belirtti.


''Öğretmene saygısızlık yapanlar bizim çocuklarımız unutmayalım.'' diyen Yusuf Tekin, çocukların örf, adet ve saygı gibi değerleri içselleştirmesinin sadece okulla ve öğretmenle olmayacağını bütün bu yükün öğretmene yüklenmemesi gerektiğini belirtirken ''hep beraber gelin çocuklarımıza bu değerlerimizi öğretelim.'' çağrısında bulundu.


Hata yapan öğretmenlere gerekli uyarıları ve eğitim programlarının uygulandığını bu iki olayda da gerekenin yapılacağını söyleyen Yusuf Tekin, ''ama gelin hep beraber şapkalarımızı önümüze koyalım ve düşünelim: çocuklarımıza bu değerleri öğretmek için neler yaptık.'' dedi.


Öğretmenlerin gece gündüz çocukları geleceği yetiştirmek için uğraştıklarını ifade ederken hep beraber destek olup, yardım etmek gerektiğini bu destek ve yardıma iyi bir veli ve iyi bir ebeveyn olmaya çalışmakla başlanabileceğini sözlerine ekledi.

Yusuf Tekin Tekin'den öğretmenlere destek