2018 Haziran Seminer Çalışma Programları

MEB, 2018 Haziran Seminer-Mesleki Çalışma Programlarını Yayınladı.Öğretmenler ilk kez hafta sonu da seminer-mesleki çalışma yapacaklar.

2018 Haziran Seminer Çalışma Programları
Bu içerik 2973 kez okundu.

MEB, 2018 Haziran Seminer-Mesleki Çalışma Programlarını Yayınladı.Öğretmenler ilk kez hafta sonu da seminer-mesleki çalışma yapacaklar.

8 Haziran 2018 günü okullar kapanır kapanmaz öğretmenler yaz seminer çalışmasına başlayacaklar.

Bunun için,Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmenlerin 2018 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programını illere gönderdi.

Bu yıl öğretmenler çalışma programa göre öğretmenler 9-10 Haziran cumartesi-pazar günleri de seminer çalışması yapacaklar.

TÜM OKUL VE KURUMLAR
1. HAFTA : 09-13 Haziran 2018
2.HAFTA :  18-22 Haziran 2018

Okul Öncesi, İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon alanlarında bilgi ve görgülerini artırmak yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlamak ve uygulamak amacıyla, Haziran 2018 dönemi mesleki çalışma yapılacak.Bunun için MEB tüm kurumlar için çalışma programı oluşturdu.

Öğretmenler, programın ilk haftalık bölümünü 09-13 Haziran 2018 tarihleri arasında görev yaptıkları okullarda, 2. Haftasını 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında istemeleri halinde farklı il/ilçelerdeki okullarda tamamlayabilecekler.

Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları okulu kadrolarının bulunduğu okula dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır.

SEÇİMDE GÖREVLİ ÖĞRETMENLER SEMİNERİN TAMAMINA OKULLARINDA KATILACAKLAR

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandık kurullarında görevlendirilen öğretmenlerin okullarından ayrılmaması gerektiğini bu nedenle mesleki çalışmalarının tamamının kadrolarının bulunduğu okullarda yürütülmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, seçimde görev alacak öğretmenlerin mesleki çalışmalar kapsamında okullarından ayrılmamaları, bu çalışmaları okullarında yapmaları uyarısında bulundu.

YSK'nın bu talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığından 81 il Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, Yüksek Seçim Kurulunun talebi hatırlatılarak, "Seçim iş ve işlemlerinin sağlık ve düzen içerisinde yerine getirilebilmesi demokratik yaşamın temel koşulu olan seçmen iradesinin dürüst biçimde sandığa yansıması bakımından görev verilen öğretmenlerin görevli oldukları sürelerde, görev yaptıkları yerlerde bulunmalarını talep etmektedir. Bu itibarla, sandık kurullarında görevlendirilen öğretmenlerin mesleki çalışmalarının tamamını kadrolarının bulunduğu okullarda yürütmeleri gerekmektedir. Bilgilerinizi ve seçim sürecinde görevlendirilecek öğretmenlerle ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim" denildi.

2018 Haziran Okul Öncesi,İlkokul,Ortaokul,Lise ve İmam Hatip Lisesi Seminer-Mesleki Çalışma Programları

Okul Öncesi,İlkokul,Ortaokul,Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri,İmam Hatip Lisesi Branş öğretmenleri,Örnek Kitap ve Film listesi

Programa göre 11 Haziran 2018 tarihinde saat 9:30-10:00 saatleri arasında, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlere EBA üzerinden açılış konuşması,MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN ise yılın değerlendirme konuşması yapacak.

Diğer programlar okulun türüne göre değişiklik gösteriyor.

Bu arada liselerde görev yapan öğretmenler 13 Haziran 2018 tarihinde henüz yapılmamış olan TYT ve AYT sınavlarını da değerlendirecekler! (Muhtemelen YGS ve LYS kastedilmiş:)

Mesleki çalışmada, 2018-2019 yılında tüm okul türlerinde tüm derslerde yeni okutulmaya başlanacak yeni müfredatın yer verilmemiş olması eksiklik olarak göze çarpıyor.Eylül ayına bırakılmadan bu seminer döneminde,zümrelerin yeni programları incelemeleri gerekirdi.

 

Ogretmenler.Com

2018 Haziran Seminer Çalışma Programları MEB 2018 Haziran Seminer-Mesleki Çalışma Programları