Ortaokul-Lise 2019 Bursluluk Sınavı Puan Hesabı Nasıl Yapılacak?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları 2019 Yılı Bursluluk Sınavı Kılavuzu Yayınlandı.

Ortaokul-Lise 2019 Bursluluk Sınavı Puan Hesabı Nasıl Yapılacak?
Bu içerik 1738 kez okundu.

2019 Bursluluk Sınavı Başvuru Tarihleri Açıklandı

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları 2019 Yılı Bursluluk Sınavı Kılavuzu Yayınlandı.Kılavuzda öğrencilerin en çok merak ettiği bursluluk sınav puanının nasıl hesaplanacağı formüllerle birlikte yer aldı.Biz de puan hesabı ile ilgili tüm hususlara burada yer vermeye çalıştık.Ayrıca kılavuzdan da daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

e-Kılavuzda; İOKBS’yi kazanan öğrencilerin bursluluğa yerleştirilmeleri ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 02 Haziran 2019 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır. Sınav başvurusu; 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. Öğrenciler “2019 İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr  ve http://odsgm.meb.gov.tr  internet adreslerinden ulaşabilecektir.

Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

2019 Bursluluk Sınavı İle İlgili Temel Hususlardan Bazıları:

-Sınav, 02 Haziran 2019 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.
-Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.
-Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala, hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkamayacaktır.

Bursluluk Sınavının Değerlendirilmesi

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

Yani üç yanlış bir doğruyu götürecektir.


e-Kılavuz için TIKLAYINIZ.

Bursluluk Sınavı Kılavuzu Bursluluk Sınavı 2019 Bursluluk Sınavı Puan Hesabı