Üniversite öğrencilerine cep harçlığı geliyor

Üniversiteli gençler, bu yaz toplum yararına çalışıp, cep harçlığı alabilecek. İŞKUR'un uygulayacağı programa göre; üniversite öğrencileri Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarında 3 ay süreyle çalışabilecek. Üniversite öğ

Üniversite öğrencilerine cep harçlığı geliyor
Bu içerik 1868 kez okundu.

Üniversiteli gençler, bu yaz toplum yararına çalışıp, cep harçlığı alabilecek. İŞKUR'un uygulayacağı programa göre; üniversite öğrencileri Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kamu kurum veya kuruluşlarında 3 ay süreyle çalışabilecek. Üniversite öğrencilerine yönelik toplum yararına programlara lisans ve önlisans öğrencileri katılabilecek.

Açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise programlara katılamayacak. Programlar, 'doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni ile kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi' gibi alanlarda olacak.

GÜNLÜK 67,36 TL

Katılımcılar, programlardan en fazla 3 ay yararlanacak. Programların uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapan kişiler, bu programlardan yararlanamayacak. Katılımcıya, günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımıyla ortaya çıkan miktar ödenecek. Hafta tatili günleri ve herhangi bir sebeple katılım sağlanmayan günler için bir ödeme yapılmayacak.

Üniversite öğrencilerine yönelik toplum yararına programların uygulama süresi haftada 3 gün olmak üzere günlük 8 saat şeklinde düzenlendi. Öğrencilere, çalıştıkları her gün için 67,36 lira ödenecek. 12 hafta boyunca 36 gün çalışan, 2 bin 425 lira harçlık elde edebilecek.

TAKVİM

Üniversiteli gençler İŞKUR cep harçlığı Üniversite öğrencilerine yönelik toplum yararına program