1 Nisan Okullar Tatil mi? 1 Nisan'da Öğretmenler Ek ders Alacaklar mı?

1 Nisan 2019 okulların tatil edilmesi dolayısıyla öğretmenlerin ek ders ücreti kesilir mi? 1 Nisan Okullar Tatil mi? 1 Nisan'da Öğretmenler Ek ders Alacaklar mı?

1 Nisan Okullar Tatil mi? 1 Nisan'da Öğretmenler Ek ders Alacaklar mı?
Bu içerik 3226 kez okundu.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 1 Nisan'da okulların tatil olup olmayacağı ve 1 Nisan'ın resmi tatil olup olmadığı sorgulanıyor. Yerel seçimler 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Sandık başına gidecek olan seçmenler, "1 Nisan'da okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyorlar. Tüm özel ve devlet okullarında oy verme işlemi gerçekleşebilecektir. Oy verme akşam saatlerine doğru sona erer ve sayım aşamasına geçilir. Ve bu işlem geç saatlere kadar devam eder. Bu sebeple okullar tatil olacak. Peki, 1 Nisan'da okullar tatil mi, 1 Nisan resmi tatil olacak mı?

1 Nisan 2019 okulların tatil edilmesi dolayısıyla öğretmenlerin ek ders ücreti kesilir mi?

Seçimlerde oy verme işlemleri, ilkokul, lise, ortaokul ve üniversite gibi çeşitli eğitim kurumlarında gerçekleştirilmektedir.

Tüm özel ve kamu okullarında oy verme işlemi uygulanabilmektedir. Bu oy verme işlemi akşam saatlerinde biter ve sayım aşamasına geçilir. Sayım aşaması gece geç saatlere kadar sürebilmektedir.

Okulun tekrardan eğitim ve öğretimine devam etmesi için ise eski düzenine kavuşturulması gerekiyor. Fakat bunun için yeterli süre bulunmaması sebebi ile genel olarak seçimlerin bir ertesi günü okullar tatil ilan edilir.

Yani Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan resmi açıklama sonucu 1 Nisan 2019 Pazar günü tatildir.

Buna ek olarak öğretmenler de idari izinli sayılacaklardır..

1 Nisan resmi tatil değildir. Kamu kuruluşları 1 Nisan 2019 Pazartesi günü açık olacaktır. Memurlar ve diğer kamu çalışanları da görevlerine devam edeceklerdir.

Öğretmenler idari izinli oldukları için ek ders ödenecek.

"Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller

Madde 2- (1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."

1 Nisan tüm Öğretmenlere tatil ve ek dersler tam ödenecek

2019 YILINDAKİ RESMİ TATİLLER

İşte bu yıl yapılacak resmi tatiller:

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TATİLİ

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili salı gününe denk gelecek. Bu resmi tatili pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ TATİLİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çarşamba günü kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil uygulanacak.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pazar gününe denk gelecek, ekstra tatil olmayacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

Ramazan Bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 5 gün tatil yapacak. Ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında arife günü ile birlikte haftanın 4 iş gününün bayrama denk geliyor olması 10 günlük bayram tatili ihtimalini kuvvetlendiriyor. Aksi bir durum olmadığı taktirde Ramazan Bayramı tatilinin 10 güne çıkması bekleniyor

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TATİLİ

Demokrasi ve Milli Birlik Günü pazartesi gününe denk gelecek hafta sonu ile birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Kurban Bayramı tatili 11 Ağustos pazar günü başlayacak ve çalışanlar hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 3 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TATİLİ

Bayram cuma günü kutlanacak. Hafta sonuyla birleştirenler toplamda 3 gün tatil yapacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Bayram salı günü kutlanacak tatilini pazartesi ile birleştirenler hafta sonuyla birlikte toplamda 4 gün tatil yapmış olacak.

1 nisan 2019 1 nisan 2019 okullar tatil mi 1 nisan ekders ücreti öğretmenlerin ek ders ücreti kesilir mi MEB Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller