LGS Başvuruları Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2019 LGS kılavuzu ile başvuru tarihi ve başvuru detayları belli oldu. 3 Nisan'da başlayan başvuru işlemleri devam ediyor. İki oturum halinde yapılacak sınavd öğrencilere 90 soru sorulacak. Peki, 2019 LGS başvuruları

LGS Başvuruları Başladı
Bu içerik 1540 kez okundu.

LGS başvuru işlemleri için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı 2019 LGS kılavuzu ile başvuru tarihi ve başvuru detayları belli oldu. 3 Nisan'da başlayan başvuru işlemleri devam ediyor. İki oturum halinde yapılacak sınavd öğrencilere 90 soru sorulacak. Peki, 2019 LGS başvuruları ne zaman bitiyor? LGS başvuru şartları neler? LGS başvuruları nasıl yapılır? İşte ayrıntılar....

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin yapılacak merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzunu yayınladı. Kılavuz ışığında LGS başvurularını 10 soruda ele alalım.

1. Sınav ne zaman ve nasıl yapılacak?

8.sınıf merkezi sınav uygulaması 1 Haziran 2019 Cumartesi günü, 1. oturum saat 09.30’da; ikinci oturum saat 11.30’da yapılacak.

2. Öğrenciler sınava girmek zorundalar mı?

Merkezî sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak zorunlu değildir. Fakat kılavuz ekinde yer alan okullara (Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları) gitmek isteyen öğrenciler sınava girmesi ve yeterli puanı alması gerekmektedir.

3. Sınav başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Öğrenci velileri sınav başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden (e-okul.meb.gov.tr/) yapacaklar. Başvuru yapıldıktan sonra okul müdürlüğüne gidilerek başvurunun onaylanmasını talep edecekler. Okul müdürlükleri başvurunun 2 adet çıktısını alarak veliye inceletip imzalatacaklar ve mühürleyerek 1 nüshasını öğrenci velisine teslim edecekler.

4. Sınavda kaç soru sorulacak ve ne kadar süre tanınacak?

Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum,50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecek.

 

5. Hangi dersten kaç soru sorulacak?

1. Oturum / Sözel Alan

Alt Testler

Soru Sayısı

Türkçe

20

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

10

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

10

Yabancı Dil

10

Toplam

50

 






 

 

 

 

 

 

2. Oturum / Sayısal Alan

Alt Testler

Soru Sayısı

 

 

Matematik

20

Fen Bilimleri

20

Toplam

40

6. Sınav puanı hesaplanırken derslerin ağırlıkları nasıl olacak?

Ağırlıklı Standart Puan Hesaplanırken Kullanılacak Ağırlık

Alt Testler

Ağırlık Katsayıları

Türkçe

4

Matematik

4

Fen Bilimleri

4

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

1

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

1

Yabancı Dil

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Sınavın değerlendirmesi yapılırken yanlışlar doğruyu etkiler mi?

Her bir alt teste ait ham puan; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. Öğrenci diliyle üç yanlış bir doğruyu götürüyor:)

8. Sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

9. Öğrenciler sınava hangi okulda girecekler?

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

10. Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Merkezî sınav sonuçları 24 Haziran2019 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

 

e okul lgs başvuru LGS LGS Başvuru LGS Başvuruları Başladı sınav başvuru ve uygulama kılavuzu 8. sınıf sınavı (Fen Liseleri Anadolu Liseleri