E-Okul Sosyal Etkinlikler Modülü

Öğrencilerin sosyal gelişimi e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü üzerinden online takip edilecek.

E-Okul Sosyal Etkinlikler Modülü
Bu içerik 3583 kez okundu.

Öğrencilerin sosyal gelişimi e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü üzerinden online takip edilecek.

MEB, öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturdu.

Modül Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği dikkate alınarak bilimsel, kültürel, sportif, sanatsal etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere 5 ana başlık üzerinden tasarlandı.

MEB'in modülle ilgili açıklaması:

"Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde “Sosyal Etkinlik Modülü” oluşturulmuştur. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği dikkate alınarak bilimsel, kültürel, sportif, sanatsal etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere 5 ana başlık üzerinden tasarlanmıştır. Söz konusu başlıkların altında ise 131 kategori bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin etkinliklere katılım ve temsil düzeyleri de Modül’de belirlenmiştir. Bu sayede etkin izleme ve değerlendirme yapılması için gerekli alt yapı sağlanmıştır.

Sosyal Etkinlik Modülü ile öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımlarına ilişkin kayıt altına alınan verileri, 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan e-Portfolyo ve Okul Profili Değerlendirme uygulamalarında kaynak teşkil edecektir."

E-Okul'da Sosyal Etkinlikler Modülü İle İlgili Yapılması Gerekenler

1. Sosyal Etkinlikler Modülünden okul idaresi daha önce belirlenen Sosyal Kulüpleri ve ilgili öğretmenleri tanımlaması gerekir.

2. Yönetici Modülünden okul idaresi Öğretmenlere Sosyal Etkinlikler Menüsü, Öğrenci Kulüp Tanımlama ve Sosyal Etkinlik Girişi Yetkisi Vermesi gerekiyor. 

3. Sosyal Etkinlikler Modülündeki Sosyal Etkinlikler Menüsünden sınıf veya şube rehber öğretmenlerin öğrencilerin sosyal etkinliklerini tamamladı yada tamamlamadı olarak girilmesi

4. Sosyal Etkinlikler Modülündeki Öğrenci Kulüp Tanımlamadan sınıf veya şube rehber öğretmenlerinin öğrencilerin kulüplere girilmesi

5. Sosyal Etkinlikler Modülündeki Sosyal Etkinlik Girişinden sınıf veya şube rehber öğretmenleri öğrencilerin etkinliklerini girmesi gerekir.

 2019 E-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Uygulama Kılavuzu için Tıklayınız

 MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği için Tıklayınız

2018-2019 E-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Örnek Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı için Tıklayınız

e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü Sosyal Etkinlik Modülü