Sebze kasalarından kitaplık yaptılar

Elbistan'da Gençlik Merkezi üyesi bir grup gönüllü genç, topladıkları sebze meyve kasalarını onarımdan geçirdikten sonra rengarenk boyayıp, oluşturdukları kitaplıkları kırsal mahalle okullarında kütüphane kurdu.

Sebze kasalarından kitaplık yaptılar
Bu içerik 1231 kez okundu.

Gönüllü gençler, Elbistan'daki manavlardan kullanılmayan tahta kasaları toplayıp, onarımdan geçirdikten sonra da değişik renklere boyayıp kitaplık haline dönüştürdü.

KASALARDAN KÜTÜPHANE
Hazır hale getirilen malzemelerle birlikte toplanan kitaplar, ilçenin kırsal Keçemağara ve Geçit Mahallelerindeki ilk ve ortaokullara götürüldü. Gençlerin kendi emekleri ile dönüştürülen kasalarla kütüphane oluşturuldu.

Sıfır atık projesi kapsamında gönüllülük esası ile aktivite yaptıklarını belirten Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kurduklarını söyledi.

"KİTAP OKUMAYA VESİLE OLUYORUZ"
Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız 2019 yılını ‘gönüllülük yılı’ ilan etti.  Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde başlatılan sıfır atık projesi kapsamında, Elbistan Gençlik Merkezi olarak atıl bir durumda olan daha önce pazarlarda manavlarda kullanılan tahta kasalar gençlerimiz tarafından toplandı. Öğrencilerimiz bu kasaları onarımdan geçirdikten sonra boyayıp, köy okullarımızda kullanılmak üzere kitaplığa dönüştürdü. Bu sayede hem geri dönüşüm sağlıyoruz, hem de ihtiyacı olan gençlerimizin kitap okumalarına vesile oluyoruz."

"KÜTÜPHANEYE KAVUŞTUK"
Aktiviteye katılan Geçit Ortaokulu öğrencisi Sıla İspir’de şunları söyledi: "Okulumuza kütüphane kazandıran ağabeylerimize ablalarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere okuma alışkanlığı kazandıracak cıvıl cıvıl bir kütüphaneye kavuştuk."

Sebze kasalarından kitaplık elbistan Elbistan Gençlik Merkezi Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz