LGS giriş belgesi sorgulama

Bu yıl 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek LGS için sınav yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemi üzerinden yayınlandı.

LGS giriş belgesi sorgulama
Bu içerik 1501 kez okundu.

Bu yıl 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek LGS için sınav yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemi üzerinden yayınlandı.

Okul müdürlüklerinin çıktı aldıktan sonra mühürleyerek öğrencilere vereceği LGS sınav giriş belgesi, kaybolması halinde yeniden temin edilebilecek.

LGS giriş belgesi sorgulama ekranı...


LGS sınav giriş belgeleri okul müdürlükleri tarafından çıktı alınıp onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Sınav giriş belgesinin mühürlenmiş olması önem arz edecek. Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak.Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüklerinden alabilecektir.

LGS sınav giriş belgeleri erişime açıldı LGS giriş belgesi sorgulama

LGS'DE ÖĞRENCİLERE HANGİ KONULAR YÖNELTİLECEK?

Genel olarak okuduğunu anlama, eleştirel düşünme, analiz yapma, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, bilimsel süreç ve benzer becerileri sınayan sorular yer alacak.

İlk oturum sözel alan kapsamında yapılacak olan LGS'de Türkçe'den 20, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük'den 10, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden 10, Yabancı Dil'den 10 olmak üzere toplam 50 soru yöneltilecek.

Sayısal alan için gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Matematik'ten 20 ve Fen Bilimleri'nden 20 olmak üzere toplam 40 soru yöneltilecek. 

EN GEÇ 09.00'DA SINAV SALONLARINDA HAZIR BULUNACAKLAR

Öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00’da, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacak. 

Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

SINAVA GİDERKEN NELER GÖTÜRÜLECEK?

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. 

lgs sınav yerleri belli oldumu 2019 LGS e okul lgs sınav yerleri lgs giriş belgesi 2019 lgs giriş belgesi