İlkokullarda Yetiştirme Programı

İlkokul Yetiştirme Programına katılacak yaklaşık 200 bin öğrenciye haftalık 10 saati geçmemek üzere ücretsiz ek ders verilecek.

İlkokullarda Yetiştirme Programı
Bu içerik 2355 kez okundu.

İlkokul Yetiştirme Programına katılacak yaklaşık 200 bin öğrenciye haftalık 10 saati geçmemek üzere ücretsiz ek ders verilecek. Özel eğitim tanısı konmayan bu öğrenciler, özellikle okuma yazma öğrenemeyen, doğal sayılar ve dört işlem alanında yeterli kazanımları elde edememiş öğrencilere uygulanacak. Geçen sene ilkokul 3 ve 4’üncü sınıflarda başlatılan uygulama, bu yıl sadece 3’üncü sınıflara uygulanacak.

Öğrencilerin akademik başarısının artması ve temel becerilerin kazandırılmasında erken tespit ve müdahale aşamalarını içeren bu program, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak komisyonlarla belirlenecek, planlama, takip ve denetimini de bu komisyon yapacak.  Öğrenciler ekim ayının ikinci haftasında tespit edilecek. Ekimin üçüncü haftasında ise ek dersler verilmeye başlanacak. Program, hafta içi günde iki saat, hafta sonu ise günde altı saat olacak ve haftada 10 saati geçmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

‘’İlkokul öğrencileri için geçen sene başlattığımız İYEP’i bu yıl sadece 3’üncü sınıflara uygulayacağız. Geçen yıl temel kazanımlarda yetersizliği bulunan 4’üncü sınıfları da eklemiştik. 3’üncü sınıf artık temel kırılmanın başladığı yıldır. Bu sınıfta okuma yazma, doğal sayılar ve dört işlem, okuduğunu anlama gibi becerileri almış olmaları gerekmektedir. Eksiklik olduğunda bunu ileri sınıflarda kapatmak zorlaşır.’’ dedi.

Grupların 16 öğrenciden oluşacağını, sayının en fazla 10’a çıkacağını belirten Gençoğlu, uygulamada öğrencilerin kendi okulundaki öğretmenleri, ilçedeki norm fazlası öğretmenler ya da ücretli sınıf öğretmenlerin görev alacağını söyledi. 

İlkokul Yetiştirme Programı İYEP Cem Gençoğlu