16 Nisan Referandumunda, Sandık Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak?

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandum Seçimine sayılı günler kaldı. Referandum seçiminde kamu personelleri, memurlar ve öğretmenler görev alacak.

16 Nisan Referandumunda, Sandık Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak?
Bu içerik 4098 kez okundu.

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandum Seçimine sayılı günler kaldı. Referandum seçiminde kamu personelleri, memurlar ve öğretmenler görev alacak. Referandum seçiminde görev yapacak kamu çalışanları görev yapacakları görev yerlerini çalıştıkları kurumlardan öğrenebilecekler. Görev yerleri ve görev türleri sandık görevlilerinin çalıştıkları kurumlara gönderildi.

Referandum seçiminde ayrı görev biçimleri için ayrı ücretlendirme yapılacak. Günlük ücret üzerinden ödemeler hesaplanacak ve seçimden sonra bir ay içerisinde ödemeler tamamlanacak.Yüksek Seçim Kurulu 2017 yılı için Sandık Kurulu Başkanlarının günlük ücretleri 90 TL, üyelerin günlük ücretleri ise 81 TL olarak belirlenmiştir.

Eğitim verilen devlet memuru sandık kurulu başkanlarına 3 günlük ücret, Devlet memuru olan ve eğitim verilen sandık kurulu üyelerine 2 günlük ücret, eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyelere ve siyasi parti üyelerine 1 günlük ücret verilecektir.

Devlet memuru olan ve eğitim alan sandık kurulu başkanı 270 TL,

Devlet memuru olan ve eğitim alan sandık kurulu üyeleri 162 TL,


Eğitim almayan sandık kurulu memur üyeleri 81 TL,

Siyasi parti üyelerine 81 TL ücret verilecek. 

Sandık Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak? Sandık Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak 16 Nisan Referandumunda Sandık Görevlileri Ne Kadar Ücret Alacak