2017 Yılı Okulların Hizmet Bölgeleri,Alanları ve Hizmet Puanları - İL İL Türkiye

MEB 2017 Yılı Okulların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Güncellendi.Böylece hangi ilçelerin zorunlu hizmet bölgeleri de netleşmiş oldu.

2017 Yılı Okulların Hizmet Bölgeleri,Alanları ve Hizmet Puanları - İL İL Türkiye
Bu içerik 7685 kez okundu.

MEB 2017 Yılı Okulların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Güncellendi.Böylece hangi ilçelerin zorunlu hizmet bölgeleri de netleşmiş oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’e bağlı okulların puanları güncellendi. MEB tarafından 54 bin 185 eğitim biriminin hizmet bölgesi, hizmet alanı, zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri yenilendi. MEB, yapılan güncellemeleri 2713 sayılı Şubat 2017 tarihli Tebliğler dergisinde yayınladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin 4 üncü fıkrası ile 39 uncu maddesinin 3 üncü fıkrası gereğince, eğitim-öğretime yeni açılan ya da dönüştürülen eğitim kurumları ile bulundukları yerleşim yerinin idari bağlılığının ve benzeri nedenlerle hizmet alanının değişmesi uygun görülen eğitim kurumlarının Valiliklerce elektronik ortamda yapılan tekliflerinin değerlendirilmesi sonucunda hizmet alanları yeniden belirlendi.

Yayınlanan listede Kurum Kodu,İl,İlçe ve Kurum adı birlikte kurumun sağ sütunda sırayla hizmet bölgesi,hizmet alanı,yerleşim yeri,zorunlu çalışma yükümlülüğü süresi (yıl) ve Hizmet Puanı yer alıyor.

SÜRE VE PUANLAR OKULLARIN YERLEŞİM YERİNE VE KONUMUNA GÖRE BELİRLENDİ

Köylerin zorunlu hizmet süreleri ve hizmet puanı belirlenirken okulun bulunduğu konum esas alındı.Aynı şehirde olup hem zorunlu süre,hem de puanlar birbirinden farklı olabiliyor.

Örnek;Adana şehir merkezinde yer alan iki farklı okuldan,Başpınar Halil Yüksek İlkokulu zorunlu çalışma süresi 6 yılken Boztahta ilkokulunun ise 5 yıl.Resimde de gördüğünüz gibi iki okulun puan farkı 2.

Diğer bir örnek;Aynı ilin farklı iki köyü:Çorum Bayat İlçesi Çukuröz ve Tepekutuğun köyleri.Bu köylerin ilçeye uzaklıkları birbirinden oldukça farklı.Çukuröz köyü ilçeye 28 km iken Derekutuğun köyü 11,7 km.Tabloya dikkat edersek bu köylerin hem hizmet alanları,hem zorunlu çalışma süresi hem de hizmet puanları farklı.Buna göre ilçeye daha uzak olan çukuröz köyünde çalışan bir öğretmen, hem 1 yıl daha az görev yapacak hem de 2 puan daha fazla alacak.Çukuröz köyünde görev yapacak bir öğretmen 5 yılda diğer köyde görev yapan bir öğretmenden 10 puan daha fazla puan biriktirmiş olacak ve böylece ilçe-il de tayinde daha iyi bir okula tayinde puan üstünlüğü elde etmiş olacak.

Çorum Bayat Çukuröz köyü

Bu noktada özellikle köylere tayin isterken öğretmenlerin, hem köyün şehire olan uzaklığına hem de köyün,okulun imkanlarını,şartlarını önceden araştırmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu iki örnekten de anlaşıldığı gibi hizmet süresi ve puanlar daha önceki yıllara göre oldukça mantıklı bir noktaya getirilmiş oldu.Önceki yıllarda bir ilçenin köylerinin hepsi de aynı kategoride yer alırdı.Köyler birbirinden bir çok yönüyle farklı olduğu için bu durum çok adil değildi.Ancak bu düzenleme ile sistem çok daha iyi noktaya getirilmiş oldu.

BAZI İLÇELERİN-OKULLARIN ZORUNLU ÇALIŞMA SÜRELERİ DEĞİŞTİ 

Örneğin;

Uluborlu İlçesi Isparta İli içerisinde  4. Hizmet Alanı olarak kabul edildi. Hizmet puanı 14 hizmet yılı ise 7 yıl olacak şekilde güncellendi. Uluborlu, öğretmen sirkülasyonun fazla olması ilçe için çeşitli sıkıntılara sebep olmakta iken yapılan bu değişiklikle bu sıkıntının önüne geçileceği düşünülüyor.

Alaca ve İskilip zorunlu hizmet bölgesine alındı.

Bu kararla,Örneğin,Çorum ilçelerinden,Öğretmen atamalarında Zorunlu Hizmet Bölgesinde yer alan Bayat, Boğazkale, Dodurga, Kargı, Laçin, Oğuzlar, Ortaköy ve Uğurludağ ilçe merkezlerinden sonra Alaca ve İskilip ilçe merkezleri de zorunlu hizmet bölgesine alındı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin 37. ve 38. maddeleri doğrultusunda Kasım 2016'da yapılan güncellemelerde Alaca ve İskilip ilçe merkezlerimizin hizmet alanının 4 (dört) olarak belirlenmesi uygun görülmüştü. MEBBİS veri tabanı üzerinden giriş işlemleri tamamlanması, hizmet alanı güncelleme işlemleri, Bakanlıkça onaylanma ve 2713 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmasıyla süreç tamamlanmış oldu.

Bu şekilde okulların il il,ilçe ilçe hizmet bölgesini, hizmet alanlarını ve hizmet süresini şu listeden öğrenebilirsiniz.

İL İL - İLÇE İLÇE - OKUL OKUL HİZMET SÜRESİ,HİZMET PUANI

Okulların Hizmet Bölgesi, Hizmet Alanı ve Puanını Öğrenmek için ;

A - Ç ile başlayan iller için TIKLAYINIZ 
(Adana,Adıyaman,Afyonkarahisar,Aksaray,Amasya,Ankara,Antalya,Ardahan,Artvin,Aydın,Ağrı,Balıkesir,Bartın,Batman,Bayburt,Bilecik,Bingöl,Bitlis,Bolu,Burdur,Bursa,Çanakkale,Çankırı,Çorum)

Ç - I ile başlayan iller için TIKLAYINIZ 
(Çorum,Denizli,Diyarbakır,Düzce,Elazığ,Erzincan,Erzurum,Eskişehir,Gaziantep,Giresun,Gümüşhane,Hakkari,Hatay,Iğdır)

I - M ile başlayan iller için TIKLAYINIZ 
(Iğdır,İstanbul,İzmir,Kahramanmaraş,Karabük,Karaman,Kars,Kastamonu,Kayseri,Malatya)

M - Z ile başlayan iller için TIKLAYINIZ
(Malatya,Kayseri),Kırıkkale,Kırklareli,Kırşehir,Kilis,Kocaeli,Konya,Kütahya,Malatya,Manisa,Mardin,Mersin,Muğla,Muş,Nevşehir,Niğde,Ordu,Osmaniye,Rize,Sakarya,Samsun,Siirt,Sinop,Sivas,Şanlıurfa,Şırnak,Tekirdağ,Tokat,Trabzon,Tunceli,Uşak,Van,Yalova,Yozgat,Zonguldak)

Çizelgede tüm İller-ilçeler-köylerdeki toplam 54.185 okul yer almaktadır.

İstanbul'a ait okullarla ilgili bir kesit

 

Ogretmenler.Com  

puan ilçe puanları