Kurum standartları modülü öğrenci ve veli giriş ekranı yapılması gerekenler

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi Veri Girişi başladı. Kurum standartları öğrenci girişi ve kurum standartları modülü veli girişi nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir. MEBBİS kurum standartları girişi.

Kurum standartları modülü öğrenci ve veli giriş ekranı yapılması gerekenler
Bu içerik 8408 kez okundu.

Kurum standartları modülü öğrenci ve veli giriş ekranı yapılması gerekenler

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında resmi okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul ve ortaokulların değerlendirilmesini sağlayacak “Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Modülü” veri girişlerine açıldı. Öğrenciler ve Veliler kurum standartları modülü girişi yaparken Öğrenci ve Veli Giriş Ekranı kullanacaklar. Kurum standartları giriş modülünde ekranda  Giriş Kodu, Öğrencinin Okul Numarası, TC Kimlik Numaranız, Annenizin Kızlık Soyadının İlk 2 Harfi bilgileri girilerek sisteme giriş yapılabilecek.

KURUM STANDARTLARI ÖĞRENCİ/VELİ GİRİŞİ

MEB personelleri içerisinde yöneticiler, öğretmenler ile diğer paydaşlar olan öğrenciler ve öğrenci velileri kurum standartları veri girişi yapacaklar. Kurum standartları modül girişine anasınıfı öğrencileri ile birinci sınıf öğrencileri giriş yapmayacaklar. Ancak anasınıfı ve birinci sınıf velileri giriş yapacaklar. Anasınıfı, ilkokul, ortaokul velileri ile ilkokul 2.sınıftan itibaren bütün öğrenciler kurum standartları modülüne giriş yaparak anket verilerini doldurabilecekler. Kurum standartları modülü veliler ve öğrenciler için zorunlu değildir. Modüle giriş ve bilgilerin girilmesinde gönüllülük esastır.

Kurum standartları Veli girişi, kurum standartları Öğrenci girişi için tıklayınız

Kurum standartları öğrenci girişi ve veli girişi nasıl yapılır?

Kurum standartları öğrenci ve veli girişi yapabilmek için Öğretmenler İçin olarak aşağıda resimli olarak hazırladığımız anlatımlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Aşama 1:

Kurum standartları öğrenci/veli girişi linkine tıklayınız. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bilgi girişlerini yaparak sisteme giriş yapınız.

Kurum Standartları Giriş

Aşama 2:

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurum Standartları Modülü girişi yapıldıktan sonra gelen ekranda Öğrenci – Veli Değerlendirme Ekranı kısmında yer alan 15 madde ve her maddenin alt açılır maddelerinde uygun seçenek işaretlenecek.

Kurum Standartları Anket

Kurum Standartları Anket Değerlendirme Soruları sayfa tamamlandıkça Sonraki sayfa seçeneği ile ya da Önceki Sayfa seçeneği ile doldurulacak olup sistemden aniden çıkılması durumunda anket tekrar baştan başlamaktadır. Evet, Kısmen, Hayır, Fikrim Yok seçeneceklerinden anket maddesi ile uygun olan seçenek işaretlenecek ve anket ilerletilecektir

Aşama 3:

Anket Değerlendirme Soruları

Kurum standartları öğrenci ve veli anket değerlendirme sorularından bazıları;

Okulumuzu daha iyi tanımamız ve yapılan yeni çalışmalar hakkında bilgilenmemiz için çalışmalar yapılır.
Okulda bizlerin başarılarının arttırılmasına yönelik faaliyetler yapılır.
Derslerde farklı ölçme uygulamaları (ödevler, yazılılar, formlar, proje vb.) yapılır.

Okulda rehberlik hizmetleri vardır.
Bu hizmetler okulda yıl boyunca devam etmektedir.
Okuldaki rehberlik hizmetlerinin amaçları ve sonuçları bizlerle paylaşılır.
Okuldaki rehberlik hizmetleri kendimizi ve çevre olanaklarını tanımamıza ve gelişimimize yardımcı olur.

Aşama 4:

Tüm kriterleri değerlendirdikten sonra onaylamak için ” Değerlendirmeyi Bitir ” düğmesine tıklanacak ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir ekran gelecek.

Değerlendirme Sonu

Kurum standartları öğrenci girişi, kurum standartları veli girişi yapıldıktan sonra Değerlendirme formu onaylandı! yazısı çıkması gerekmektedir. Bu işlemi yapmışsanız 2016-2017 eğitim öğretim yılı kurum standartları anket veri giriş işlemini tamamladınız demektir.

ogretmenlericin.com olarak yukarıda paylaştığımız görseller Kurum Standartları Öğrenci Girişi Modülü ekran görüntüleridir, kurum standartları veli girişi anket çalışmaları ekran görüntüsü değişiklik göstermektedir. Çünkü öğrenci girişlerindeki anket soruları ile veli girişlerindeki anket soruları farklılık göstermektedir.

ogretmenlericin.com

kurum standartları modülü kurum standartları modülü öğretmen girişi kurum standartları modülü öğrenci girişi kurum standartları modülü veli girişi