2016-2017 TEOG Tüm Liselerin Yüzdelik Dilimleri ve Kontenjanları -İL İL Türkiye

2016-2017 yılı TEOG Anadolu,Fen-Sosyal Bilimler,İmam Hatip,Çok Programlı,Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri ve Özel Okulların kontenjan bilgileri ve EDP-EYP yüzdelik dilimleri yayımlandı.

2016-2017 TEOG Tüm Liselerin Yüzdelik Dilimleri ve Kontenjanları -İL İL Türkiye
Bu içerik 12669 kez okundu.

2016-2017 yılı TEOG Anadolu,Fen-Sosyal Bilimler,İmam Hatip,Çok Programlı,Meslek ve Teknik Anadolu Liseleri ve Özel Okulların kontenjan bilgileri ve EDP-EYP yüzdelik dilimleri yayımlandı.

Yüzdelik dilimler ilk ve son sırada yerleşen öğrenciler dikkate alınarak belirlendi.

MEB 2017 TEOG YEP Puanlarını açıkladı.

MEB 8.sınıfların 2017-2018 yılında okumak istediği liseyi belirleyecek olan YEP (Yerleştirmeye esas puanlar) sonuçlarını ve Türkiye-İl yüzdelik dilimlerini açıkladı.

Şimdi 8.sınıftaki öğrenciler ve velileri, 14 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olan yerleştirme başvurularına kadar tercih edecekleri liseleri belirleyecekler.Bunu yaparken tercihler için öğrencilere fikir verecek olan 2016-2017 yılındaki liselerin yerleşim bilgileri(yüzdelik dilimler vb) önemli olacak.MEB bunun için liselerin kontenjanını,yüzdelik dilimlerini gösteren listeyi yayımladı.

Öğrencilere bu noktada önerimiz tercihlerde kendi yüzdelik dilimleri ile okulların yüzdelik dilimlerini karşılaştırarak tercih yapmaları gerekir.Bu noktada yeni açılan okullar göz ardı edilmemeli.Zaten yeni açılan yada yeni anadolu lisesi olan okulların yüzdelik dilim bölümünü tabloda boş göreceksiniz.

Bu noktada öğrencilerin tercih yaparken,okullardaki tercih rehberi bürolarından yardım almalarını tavsiye ederiz.

Ayrıca şunu da ilave edelim:Tercih etmeyi düşündüğünüz okulun daha önceki yıllardaki YGS-LYS başarı oranlarına da mutlaka göz atınız.Bazen A okuluna göre puanı düşük gibi olan B okulu bakıyorsunuz üniversite sınavında daha başarılı.Sizce hangi okul tercih edilmeli? Taban puanı yüksek olan mı,yoksa üniversite başarı oranı yüksek olan mı tercih edilmeli.Bu konularda çok daha detaylı bilgi almak için okul rehber öğretmenine başvurabilirsiniz.


2016-2017 TEOG Anadolu ve Fen Liseleri Kontenjanları ve Yüzdelik Dilimleri (İL İL Türkiye) için TIKLAYINIZ

Adana,Adıyaman,Afyon,Ağrı,Amasya,Ankara,Antalya,Artvin,Aydın,Balıkesir,Bilecik,Bingöl,Bitlis,Bolu,Burdur,Bursa,Çanakkale,Çankırı,Çorum,Denizli,Diyarbakır,Edirne,Elazığ,Erzincan,Erzurum,Eskişehir,Gaziantep,Giresun,Gümüşhane,Hakkari,Hatay,Isparta,Mersin,İstanbul,İzmir,Kars,Kastamonu,Kayseri,Kırklareli,Kırşehir,Kocaeli,Konya,Kütahya,Malatya,Manisa,Kahramanmaraş,Mardin,Muğla,Muş,Nevşehir,Niğde,Ordu,Rize,Sakarya,Samsun,Siirt,Sinop,Sivas,Tekirdağ,Tokat,Trabzon,Tunceli,Şanlıurfa,Uşak,Van,Yozgat,Zonguldak,Aksaray,Bayburt,Karaman,Kırıkkale,Batman,Şırnak,Bartın,Ardahan,Iğdır,Yalova,Karabük,Kilis,Osmaniye,Düzce 
(İllerin-ilçelerin tüm liselerinin yüzdelik dilimlerine aynı bölümden ulaşabiliyorsunuz)


Bu sayfada yer alan okullar ve tabloları:
Anadolu İmam Hatip Liseleri Tercih Listesi (Tablo-1)
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tercih Listesi (Tablo-2)
Çok Programlı Anadolu Liseleri Tercih Listesi (Tablo-3)
Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Tercih Listesi (Tablo-4)
Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Tercih Listesi (Tablo-5)
Anadolu Liseleri Tercih Listesi (Tablo-6)
Özel Okullar Tercih Listesi (Tablo-7)

Bu tablolardan istediğinizi seçerek,istediğiniz ildeki yada ilçedeki okulları listeleyip "2016 YILI I. YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE YÜZDELİK DİLİMLER"i görebilirsiniz.Tercihleri yaparken kendi yüzdelik diliminizden belli miktar aşağı-yukarı okul seçerek,tercih listenizi oluşturmalısınız.Yüzdelik dilimden 5 puan aşağı veya 5 puan yukarı seçim yapılabilir.Bu duruma göre artırılabilir de azaltılabilir de.

EDP Yüzdelik Dilimi: Tercihe en son sırada yerleşen (E)n (D)üşük (P)uanlı öğrencinin yüzdelik dilimi.
EYP Yüzdelik Dilimi: Tercihe birinci sırada yerleşen (E)n (Y)üksek (P)uanlı öğrencinin yüzdelik dilimi.

Listede Yüzdelik Dilimi boş olan tercihler okul dönüşümleri nedeniyle 2017 yılında eklenmiş yeni tercih bilgileridir.Bu durumda olanlar bütün listelemelerde gösterilmektedir.

Unutmadan şunu da belirtelim,burada liselerin taban-tavan puanları verilmemiş.Nedeni puan yıllara göre değişebildiği için puana göre tercih yapmak yanıltabiliyor.En doğrusu yüzdelik dilime göre tercih yapmak.Bu nedenle MEB 2016 TEOG puanlarına tablolarda yer vermemiş.

2016-2017 TEOG Anadolu ve Fen Liseleri Kontenjanları ve Yüzdelik Dilimleri (İL İL Türkiye) için TIKLAYINIZ

2016 TEOG Yüzdelik Dilimler

2016-2017 TEOG Anadolu ve Fen Liseleri Kontenjanları ve Yüzdelik Dilimleri (İL İL Türkiye) için TIKLAYINIZ

İYİ BİR LİSE ŞANSI EYLÜLE KADAR DEVAM EDİYOR

Tercihlerinden hiçbirine yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler için nakil döneminde bir şans daha sunulacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 3 tercih hakkı tanınacak.

14-18 Ağustos , 21-25 Ağustos, 28 Ağustos- 6 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri gerçekleşecek.

2017 TEOG YEP'e Göre Tercih,Nakil İş ve İşlemleri

Ogretmenler.Com

2016-2017 TEOG Tüm Liselerin Yüzdelik Dilimleri ve Kontenjanları 2017 TEOG tercihi 2017 teog liseler yüzdelik dilimleri