İlkokullar İçin de Destekleme ve Yetiştirme Kursu Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda ve liselerde yürürlüğe koyduğu destekleme yetiştirme kurslarının benzerini ilkokullarda hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İlkokullar İçin de Destekleme ve Yetiştirme Kursu Açılacak
Bu içerik 7138 kez okundu.

 

İlkokullarda destekleme ve yetiştirme kursu 12 pilot il'de başlayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda ve liselerde yürürlüğe koyduğu destekleme yetiştirme kurslarının benzerini ilkokullarda hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlenen çalıştay ve programlarda son aşamaya gelindi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında ilkokul öğrencilerine yönelik uygulanacak programda 12 pilot il olduğunu belirtelim.

İLKOKUL YETİŞTİRME PROGRAMI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye iş birliği ile yürütülen dezavantajlı çocuklara destek amaçlı hazırlanan programda ilkokullarda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yetiştirme programı verilmesi kararı çıktı. İlkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinde Türkçe ve Matematik programlarına ait kazanımlar elde edemeyen öğrenciler için yetiştirme programları düzenlenecek. İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında öncelik dezavantajlı öğrencilerde olacak ancak bu öğrencilerin dışındaki öğrencilerde bu programdan yararlanabilecek.

12 PİLOT İLDE UYGULANACAK

Yetiştirme programının pilot olarak uygulanacağı illerin açıklanması için önümüzdeki günlerde yapılacak. İlkokul yetiştirme kursunun uygulanacağı iller pilot uygulamadan sonra artacak ve tüm illerde yetiştirme programı uygulamasına geçilecek.İlkokullarda Yetiştirme Programının uygulanmasına yönelik usul ve esaslar önümüzdeki haftalarda MEB tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

 

İLKOKULLARDA DESTEKLEME ve YETİŞTİRME KURSU DETAYLAR SORU ve CEVAPLARLA İLKOKULLARDA YETİŞTİRME KURSU (İ Y E P)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokullarda yetiştirme programları (İYEP) için çalıştaylarına devam ediyor.2017 -2018 Eğitim Öğretim yılında seçilen 12 pilot İlde yapılması düşünülen ilkokullarda yetiştirme kursu için seçilen ilçelerin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımı ile çalıştayın ikincisi de yapıldı.

Uzun zamandır Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından üzerinde titizlikle çalışma yapılan İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu Yönergesinin son rötuşlarının yapıldığı biliniyor.

 

Soru 1: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu için seçilen pilot iller neresi?

Cevap 1: 

Ağrı , Ankara ,Bingöl, Edirne , Hatay,İstanbul,Konya,Mardin,Ordu,Siirt,Sivas,Şanlıurfa

Soru 2: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu tüm ülkede uygulanacak mı?

Cevap 2: Bu yıl için pilot olarak uygulanacak ardından dönütlere bakılarak bir sonraki 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Türkiye geneli uygulanması öngörülüyor.

Soru 3: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi dersler için açılabilecek?

Cevap 3: İlkokullarda Türkçe ve Matematik dersleri olmak üzere 3 modül şeklinde kurs açılabilecek.

Soru 4: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç saat açılabilecek ?

Cevap 4: En az 2 saat en fazla 10 saat kurs açılabilecek.

 

Soru 5: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi sınıf seviyesinde açılabilecek?

Cevap 5: Kurs için sınıftan ziyade seviye grupları belirlenecek. 3 seviye grubu oluşturulacak.

Soru 6: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç öğrenci için açılacak?

Cevap 6 : En az 6 öğrenci için kurs açılabilecek.

Soru 7: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu onayını kim verecek?

Cevap 7: Okullarda Müdür başkanlığında Kurs Komisyonu oluşturulacak kursa girecek öğretmen secimi , öğrenci secimi,kurs onayı ve kurs denetim görevlerinden sorumlu olacak.Kurs onayları İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacak.

Soru 8: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücreti ortaokul-lise destekleme kursları ücreti ile aynı mı olacak?

Cevap 8 : Bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor.Muhtemelen benzer kurslar ile aynı şekilde ücretlendirme yapılacak.

 

 

İlkokullar İçin de Destekleme ve Yetiştirme Kursu ilkokul kurs ilkokul yetiştirme kursu
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500