TEOG Merkezi Ortak Sınav Açık Uçlu Soru Örnekleri

TEOG Merkezi Ortak Sınavı Matematik,Türkçe,Fen Bilimleri,İnkılap Tarihi,İngilizce ve Din Kültürü Açık Uçlu Soru Örnekleri,Cevap Kağıdı Örneği Yayınlandı.

TEOG Merkezi Ortak Sınav Açık Uçlu Soru Örnekleri
Bu içerik 3351 kez okundu.

TEOG Merkezi Ortak Sınavı Matematik,Türkçe,Fen Bilimleri,İnkılap Tarihi,İngilizce ve Din Kültürü Açık Uçlu Soru Örnekleri,Cevap Kağıdı Örneği Yayınlandı.

2017-2018 TEOG merkezi sınavlarına girecek olan 8.sınıf öğrencileri için oldukça önemli bir haberi sizlerle paylaşıyoruz.

MEB, 29-30 Kasım 2017'de yapılacak 8. sınıf 1. dönem merkezi ortak sınavlardaki açık uçlu soruların dağılımı ve soru örnekleri tespit ederek kamuoyuyla paylaştı.

Bldiğiniz gibi LYS'de ilk kez geçen yıl açık uçlu sorular soruldu.Bu yıl da benzer şekilde TEOG ortak sınavlarda açık uçlu sorular sorulacak.

İlk önce Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerine ait sınavların her birinde yer alan 20 sorunun 2'şer tanesi açık uçlu sorulardan oluşacak. 

TEOG'da HANGİ DERSTEN KAÇ TAN AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK?

2017-2018 Öğretim Yılı 8. Sınıflar 1.Dönem Merkezî Ortak Sınavı, 29-30 Kasım 2017 tarihlerinde yapılacak. Sözü edilen TEOG merkezî ortak sınavda önceki yıllardan farklı olarak çoktan seçmeli test sorularının yanında açık uçlu sorulara da sorulacak.

Açık uçlu sorular, ilk etapta (1.Dönem Sınavı) Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerine ait sınavlarda kullanılacaktır. Bu derslerin her birinde yer alan 20 sorunun 18 tanesi çoktan seçmeli, 2 tanesi ise açık uçlu sorulardan oluşacaktır. 

Açık uçlu sorular, ölçme değerlendirme uzmanları tarafından oluşturulan belirtke tablosu çerçevesinde, ilgili test kitapçığı içerisinde uygun olan soru numarası ile yer alacaktır. Çoktan seçmeli soruların cevapları, önceki sınavlarda olduğu gibi optik cevap kâğıdı üzerine kodlanacaktır. Açık uçlu soruların cevapları da optik cevap kâğıdına yazılacaktır fakat bu cevaplama kodlama biçiminde olmayacaktır. Söz konusu soruların cevapları, cevap kâğıdı üzerinde ilgili soru için hazırlanan çerçeveli alana öğrenci tarafından kurşun kalemle okunaklı bir şekilde yazılacaktır.

AÇIK UÇLU SORULARI KİMLER VE NASIL DEĞERLENDİRECEK?

Açık uçlu soruların değerlendirilmesi, alanında deneyimli ve açık uçlu soruların değerlendirmesi konusunda eğitim almış öğretmenler tarafından yapılacaktır. Değerlendiriciler, öğrenci cevaplarını yapılandırılmış cevap anahtarına göre öğrenci kimlik bilgilerini görmeden nesnel yöntemlerle puanlayacaktır. Değerlendiriciler arası puan farkı oluşması, cevabın okunamaması gibi durumlarda öğrenci cevabı, üst değerlendiriciler tarafından tekrar değerlendirilecektir.

Öğrenci cevapları değerlendirilirken yazı güzelliği, harf eksikliği, imlâ veya noktalama yanlışlıkları göz önünde bulundurulmayacaktır. Ancak Türkçe dersinde doğrudan imlâ/noktalama sorusu soruluyor veya kelime/kavram farklılığı oluşuyor ise ayrı bir değerlendirme söz konusu olacaktır.

Öğrencilerin, velilerin ve tüm kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla MEB internette (odsgm.meb.gov.tr) açık uçlu sorular ve yapılandırılmış cevap anahtarlarının örneklerini yayımladı. 

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, bu ayın sonunda kazanım kavrama testlerinde de açık uçlu sorular yayınlanmaya başlanacak.

MEB TEOG MERKEZİ ORTAK SINAVLARDA SORULACAK AÇIK UÇLU SORU ÖRNEKLERİ - İNDİRİN

TÜRKÇE DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

MATEMATİK DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

FEN BİLİMLERİ DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

İNGİLİZCE DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ AÇIK UÇLU SORU VE YAPILANDIRILMIŞ CEVAP ANAHTARI ÖRNEKLERİ

ÖRNEK CEVAP KAĞIDI

TEOG AÇIK UÇLU CEVAP KAĞIDI ÖRNEĞİ

NOT : MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından hazırlanan açık uçlu soruların telif hakları tümüyle ÖDSGM’ye aittir. Sorular kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, kısmen ya da tamamen basılamaz. Dolaylı dahi olsa ticari amaçla kullanılamaz. Kullanım koşulları MEB ÖDSGM’nin iznine tabidir. Ayrıca söz konusu sorular örnek soru niteliğinde olup ÖDSGM; soruların
kapsam veya içeriğini değiştirme, soru çıkarma, yeni soru ekleme veya yapılandırılmış cevap anahtarlarında düzeltme gibi işlemler yapma hakkına sahiptir.

Ogretmenler.Com

TEOG Merkezi Ortak Sınav Açık Uçlu Soru Örnekleri TEOG Sınavı Açık Uçlu Soru Örnekleri