Üniversiteye Giriş Sistemleri YGS-LYS'de Değişiyor Mu?

Üniversite giriş sınavı ile ilgili de konuşan Erdoğan: "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." İfadelerini kullandı.

Üniversiteye Giriş Sistemleri YGS-LYS'de Değişiyor Mu?
Bu içerik 2194 kez okundu.

2017 - 2018 eğitim öğretim yılında TEOG'un kalkmasının hemen ardından şimdi de gündeme üniversiteye giriş sistemleri YGS-LYS girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteye giriş sisteminde de çalışma yapıldığını belirtti.

Bu açıklamanın ardından YGS ve LYS'de yapılacak değişiklikler merak edilmeye başlandı.TEOG sınavının kaldırılmasının ardından LYS ve YGS bu yıl olacak mı? YGS ve LYS kalkacak mı? Üniversite sınavları kalkacak mı? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG ile ilgili yaptığı açıklamada "Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar." Dedi.

Üniversite giriş sınavı ile ilgili de konuşan Erdoğan: "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı TEOG kalkacak dedikten bir kaç gün sonra TEOG bu yıl kaldırıldı.Bu nedenle,Cumhurbaşkanı üniversite sistemi de değişecek açıklamasından sonra,ister istemez, kamuoyunda YGS-LYS'de kaldırılabilir beklentisi oluştu.

TEOG VE ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVLARI

Erdoğan, bir soru üzerine Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemine değindi.

Kendisinin düşüncesini açıkladığını, Başbakan Binali Yıldırım ile de bu konuyu konuştuğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili olarak bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. Bu imtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini, tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar. Gerek ortaöğretimde gerek lisede artık canla başla kendi performanslarını ortaya koyacaklar. Ona yoğunlaşarak üniversiteye de gidecekler."

Üniversiteye giriş sınavlarıyla ilgili bir değişiklik olup olmayacağı da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O da olacak, o konuda da çalışılıyor." değerlendirmesini yaptı.

LYS ve YGS sınavlarının kalkıp kalması yada değişmesiyle ilgili henüz resmi bir adım veya başka bir açıklama yok. TEOG gibi YGS-LYS'de sınavları da kalkacak mı? Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin alacağı karar beklenecek.

Bakalım TEOG'ın başına gelen bu sınavların başına gelecek mi?

12.Sınıf öğrencileri başta olmak üzere sınava girecek öğrenciler,veliler merakla bekliyorlar..

Üniversiteye Giriş Sistemleri YGS-LYS'de Değişiyor Mu? Üniversiteye Giriş Sistemleri Değişiyor Mu? YGS-LYS Değişiyor Mu? YGS-LYS kalkıyor Mu? YGS ve LYS'de yapılacak değişiklikler LYS ve YGS bu yıl olacak mı? YGS ve LYS kalka