11 Şubat 2017 Ehliyet (MTSK) Sınavı Sonuçları Açıklandı

Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için MEB sayfasına girerek TC kimlik no bilgisiyle sorgulama yapmanız gerekmektedir. TC ve güvenlik numarasını girerek ehliyet sonuçlarını online olarak sorgulayabilirsiniz.

11 Şubat 2017 Ehliyet (MTSK) Sınavı Sonuçları Açıklandı
Bu içerik 2618 kez okundu.

Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için MEB sayfasına girerek TC kimlik no bilgisiyle sorgulama yapmanız gerekmektedir. TC ve güvenlik nosunu girerek ehliyet sonçlarını online olarak sorgulayabilirsiniz.  

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Şubat ehliyet sınavından geçmek için kaç puan gerekiyor?

Ehliyet sınavından geçebilmek için 35 doğru cevap verme koşulunuz vardır. Her sorunun değeri ikidir. 2 x 35 = 70 puan almanız gerekir. Hangi alandan soru yaptığınızın bir önemi yok. Önemli olan doğru cevap sayısıdır.

Ehliyet sınavından geçemezsem ne olur?

Eğer 11 Şubat ehliyet sınavını geçemezseniz, 20 Mayıs 2017 tarihindeki ehliyet sınavına girmeniz gerekecek. Ekstradan sınav için tekrar harç ücreti ödeyeceksiniz. Ayrıca ehliyet sınavından kalırsanız 3 hakkınız daha olacak. 3 Hak sonunda da başarısız olursanız dosyanız yanar.

11 Şubat ehliyet sınavının direksiyon sınavı tarihleri

Kursların bulunduğu ilçelerdeki yoğunluğa göre ana ve ara sınav tarihleri değişebilir. Sınavdan 2-3 hafta sonra genel olarak direksiyon sınavları yapılmaktadır.

Direksiyon sınavı eğitimi kaç saat olmalıdır?

Direksiyon eğitimleri 2017 yılında B sınıfı için 14 ders saati olarak belirlenmiştir. Her bir ders saati 50 dakikadır ve bunun 10 dakikası dinlenme 40 dakikası aktif araç kullanmadır. Direksiyon eğitimlerinizi tam olarak alın ve sınava hazır olun.

11 Şubat ehliyet sınavına itiraz edebilir miyim?

Sonuçlar yayınlandıktan sonra 10 gün içerisinde 20 TL ödeyerek itiraz edebilirsiniz

mtsk mtsk sınav sonucu ehliyet sınavı direksiyon sınavı