ATA AÖF OBS Sınav Takvimi Belli Oldu

ATA AÖF sınav tarihleri, öğrencilerin araştırdığı konular arasında yer aldı. Fakülte bünyesinde yer alan birçok bölümden birisini okuyan öğrenciler, dönemin ilk sınavının ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte, ATA AÖF sınav tarihleri ve süreç hakkı

ATA AÖF OBS Sınav Takvimi Belli Oldu
Bu içerik 3972 kez okundu.

ATA AÖF sınav tarihleri eğitimlerini açıköğretim programlarında sürdürmeye devam eden öğrenciler tarafından merak ediliyor. 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yeni başlayan ya da ara sınıflarda okuyan öğrenciler, ATA AÖF sınav tarihleri bilgisini edinmek istiyor. İşte, öğrencilerin merak ettiği sınav tarihleri ve detaylı bilgiler...

ATA AÖF SİSTEME GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ATA AÖF SINAV TARİHLERİ

25 Ekim Çarşamba günü sona eren kayıtların ardından adaylar, ilk sınavların ne zaman yapılacağını sorgulamaya başladı. Akademik takvimde yer alan bilgilere göre;

Ara sınav 02-03 Aralık Cumartesi-Pazar günü gerçekleştirilecek.

Dönemin final sınavları ise 20-21 Ocak tarihlerinde tamamlanacak.

Bu sınavlarda başarı elde edemeyenler için ise bütünleme sınavı 24-25 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Bu süreci başarıyla tamamlayanlar, Bahar dönemi için kayıtları 29 Ocak-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirecek.

SINAVDA HANGİ ÜNİTELERDEN SORUMLU OLUNACAK?

Ara sınavlarda ilk 7 üniteden, yarıyıl sonu, bütünleme ve üç ders sınavlarında ise 14 ünitenin tamamından sorumlu olacaksınız.

ATA AÖF'de bir eğitim öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav (Blok Uygulama hariç) ve bir yarıyıl sonu sınavı ile bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca kayıtlı olduğu programın bütün derslerine kayıt yaptırmış ancak FF harf notu alarak mezuniyeti için en fazla 3 dersi kalmış olan öğrencilere eğitim öğretim yılı sonunda bir defaya mahsus olmak üzere mezuniyet 3 ders sınavı yapılır. Sınavlar ülke genelinde merkezi sınav yöntemiyle gözetim altında (yüz yüze) gerçekleştirilmektedir.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları, sınavların tamamlanmasını izleyen 2 hafta içerisinde ilan edilir.

Ders başarı notu ara sınav puanının %30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme puanının %70'i alınarak hesaplanır. Yalnızca Blok Uygulama derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) %40'ı ve yarıyıl/bütünleme sınavının %60'ı alınarak hesaplanır. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

Ara sınavların %30’u, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarının %70’i alınarak başarı notu belirlenir. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler.

SINAVA BU BELGELER OLMADAN GİRİLEMEYECEK

Öğrencilerden Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini (Nüfus Cüzdanı,Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi) yanında bulundurmayanlar sınava giremezler.

SINAVDA YASAK MATERYALLER NELERDİR?

Çanta, poşet, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmî amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler bulundurmanız yasaktır.

ATA AÖF SINAV ÖDEMELERİ HANGİ BANKAYA VE HANGİ HESAPLARA YAPILACAKTIR?

Ek yerleştirme için Ödemeler, T.C. Kimlik numarası belirtilerek, herhangi bir Vakıfbank şubesine yapılmalıdır

ATA AÖF SINAV ÖDEMELERİ İÇİN HESAP NUMARASI VAR MI?

Bankaya herhangi bir hesap numarası belirtmenize gerek yoktur. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenim ücretlerinin ödeneceği ifade edilerek T.C. Kimlik numarası belirtildiğinde ödenmesi gereken miktar banka tarafından size bildirilecektir.

ÖDEMELER YALNIZCA VAKIFLAR BANKASININ ŞUBELERİNE Mİ YAPILABİLECEKTİR?

Ödemeler Vakıflar Bankası Şubeleri aracılığı ile yapılabileceği gibi Vakıflar Bankası ATM’lerinden, İnternet Bankacılığı ile havale yapılarak veya Vakıfbank Telefon Bankacılığı ile de yapılabilecektir. Bulunduğum yerleşim biriminde Vakıflar Bankası yok.

ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

Vakıflar bankası internet bankacılığı aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir bankadan hesaba havale gibi bir uygulama söz konusu olmayacaktır.

AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ NASIL İŞLER?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNİN DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN BİR FARKI YADA EKSİĞİ VAR MIDIR?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNE NASIL GİRİLİR?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

TÜRKİYE GAZETESİ

ATA AÖF SINAV TARİHLERİ ATA AÖF SINAVDA HANGİ ÜNİTELERDEN SORUMLU OLUNACAK ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR ATA AÖF SINAV ÖDEMELERİ İÇİN HESAP NUMARASI ATA AOF ÖDEMELER NASIL YAPILIR