POMEM sınavı giriş belgesi nasıl alınır

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre sınav yerleri sorgulama sayfası erişime açıldı. İşte 21. dönem POMEM giriş sınavı ön sağlık ve fiziki yeterlilik sınavı merkezleri öğrenme ekranı ve tüm detayları.

POMEM sınavı giriş belgesi nasıl alınır
Bu içerik 1992 kez okundu.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruya göre sınav yerleri sorgulama sayfası erişime açıldı. İşte 21. dönem POMEM giriş sınavı ön sağlık ve fiziki yeterlilik sınavı merkezleri öğrenme ekranı ve tüm detayları...

LİSANS POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ

ÖN LİSANS POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ

21. dönem POMEM sınavı giriş belgelerini yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Önlisans ve Lisans mezunlarının gireceği POMEM sınavı tarihleri de giriş belgenizde yer alacaktır. POMEM sınav giriş belgesini çıkartmak için e-okul sayfasına erişim sağlamanız gerekmektedir. 

e-Devlet'e nasıl girilir?

E-Devlet ile istediğiniz bilgi ve belgelere ulaşmak artık çok basit. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde birçok belgeye ve kişisel bilgiye devlet binalarına gitmeden ulaşmak mümkün hale geldi. Ayrıca e-Devlet sistemi güncellenerek yeni hizmetler de sunmaya devam ediyor. E-Devlet giriş işlemleri de basittir. Bunun için yapmanız gereken ilk önce PTT şubesine gidip 2 lira ücret ödedikten sonra bir e-Devlet şifresi edinmek olacak. Daha sonra www.turkiye.gov.tr internet adresinden T.C NO ve aldığınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. İşte e-Devlet'e eklenen yeni hizmetler ve geniş bilgiler.

 

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI

e-Devlet şifresi nereden alınır?

Öncelikle turkiye.gov.tr adresinde e-Devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların e-devlet şifresi alması gerekmektedir. e-Devlet şifrelerini e-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlarımız PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden kimlik kartları ile alabilirler.

KAÇ BİN KİŞİ ALINACAK?

Polis Akademisine bağlı polis meslek eğitim merkezlerine 21. dönem için lisans mezunlarından 10 bin erkek, bin kadın, önlisans mezunlarından bin 800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 13 bin öğrenci adayı alınacak.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı
Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere
uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.

POMEM SINAV SONUÇ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ VE İLANI

POMEM öğrenci adaylarının başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır.

HABER7.COM

e-Devlet'e nasıl girilir? POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ ÖN LİSANS POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ LİSANS POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ 21. POMEM sınavı 21. POMEM sınavı giriş belgesi nasıl alınır POMEM giriş sınavı ön sağlık ve fiziki yete