Kanlı Ay Tutulması 2019 ne zaman saat kaçta?

Kanlı Ay Tutulması 2019 ne zaman saat kaçta? Süper Kanlı Ay Tutulması nereden nasıl canlı izlenecek? Heyecanla beklenen 2019 Kanlı Ay Tutulmasına sayılı saatler kaldı. Tüm Türkiye Süper Kanlı Ay’ı canlı izlemek istiyor. Peki Kanlı Ay Tutulması’nın burçlar

Gündem - 2019-01-20 23:02:34

Kanlı Ay Tutulması 2019 ne zaman saat kaçta?

Kanlı Ay Tutulması 2019 ne zaman saat kaçta? Süper Kanlı Ay Tutulması nereden nasıl canlı izlenecek? Heyecanla beklenen 2019 Kanlı Ay Tutulmasına sayılı saatler kaldı. Tüm Türkiye Süper Kanlı Ay’ı canlı izlemek istiyor.  Kanlı Ay Tutulması nedir? 21 Ocak 2019 Süper Kanlı Ay canlı izleme linki burada! Google’da trend olan Süper Kanlı Kurt Ay tutulması hakkında bilmeniz gerekenler… Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den gözlenebilecek mi? En çok nereden görülecek? 2019 yılının ilk önemli gök olayının 21 Ocak tarihinde, sabah erken saatlerde gerçekleşecek. Bu tarihte Ay dünyaya en yakın noktadan, Dünya’nın gölgesinden geçecek ve görsel bir şölen oluşturacak. Normalde Dünya’ya ortalama uzaklığı 383.704 kilometre olan ay, o gece 364.208 kilometreye kadar yanaşacak. Bu nedenle de Ay normalden daha büyük görünecek.
Kanlı Ay Tutulması 2019 ne zaman Süper Kanlı Ay Tutulması nereden nasıl canlı izlenecek? Milyonların merak ettiği 2019 Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den izlenilecek mi? Süper Kanlı Ay nedir burçlar üzerindeki etkisi ne olacak merak konusu oldu. Gündemde trend olan başlıklar arasında yer alan Süper Kanlı Kurt Ay tutulması hakkında bilmeniz gerekenler burada! Peki Kanlı Ay Tutulması nedir burçlar üzerindeki etkisi olacak mı? Önce Ay Tutulması'nın ne olduğundan başlayalım. Ay Tutulması, Ay’ın kendi yörüngesinde dönerken, Dünya’nın, Güneş ve Ay arasına girerek, Dünya’nın gölgesinin Ay’ın üzerine düşmesi ile oluşur. Yani Güneş, Dünya ve Ay sıralanır ve Ay tam Dolunay evresindeki parlaklığını yaşarken, yavaş yavaş Dünya’nın gölgesi altında kalır ve aldığı yansımalar ile muhteşem bir bakır rengine dönüşür. Bu renginden dolayı da “Kanlı Ay Tutulması" sıfatını alır.

 

Kanlı Ay Tutulması 2019 ne zaman, kaçta olacak?

2019 yılının ilk önemli gök olayının 21 Ocak tarihinde, sabah erken saatlerde gerçekleşecek. Bu tarihte Ay dünyaya en yakın noktadan, Dünya’nın gölgesinden geçecek ve görsel bir şölen oluşturacak. Normalde Dünya’ya ortalama uzaklığı 383.704 kilometre olan ay, o gece 364.208 kilometreye kadar yanaşacak. Bu nedenle de Ay normalden daha büyük görünecek.

 

Dakika dakika Kanlı Ay Tutulması

05.36 Kısmi Tutulma başlangıcı

06.34 Parçalı Tutulma başlangıcı

07.41 Tam Tutulma başlangıcı

08.12 Azami Tutulma

08.43 Tam Tutulma sonu

09.51 Parçalı Tutulma sonu

10.48 Kısmi Tutulma sonu

 

Kanlı Ay Tutulması Türkiye’den gözlenebilecek mi?

Tutulmanın en net görüleceği bölgeler Kuzey ve Güney Amerika olacak. Türkiye tutulmayı kısmi şekilde de olsa gözlemleyebilecek. Tutulmanın yalnızca yarısı ülkemizin yalnızca Batı bölgelerinde izlenebilecek.

Tam tutulma anı 62 dakika, tutulma olayının tamamı 5 saat 12 dakika sürecek.

Ay Tutulması çıplak gözle izlenebilecek mi?

Güneş Tutulması’nın aksine Ay Tutulması’nı çıplak gözle izlemenin bir sakıncası bulunmuyor.

Kanlı Ay Tutulması nedir, neden olur?

Uzmanlara göre “Kanlı” ifadesi doğru değil. Özellikle Amerika’daki astronomların ortaya attığı popüler bir isimlendirme. Ancak son yıllarda tüm dünyada benimsendiğini ve bu adla anıldığını görüyoruz. Etkileri için konuşacak olursak, herhangi bir tehlikeye kesinlikle neden olmaz.

Kanlı olarak adlandırılan tutulma, Yalnızca Ay’ın dolunay evresi ve Ay tutulmasının aynı anda yaşanmasıyla gözlemlenebilen bir olaydır.

Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlarken, döngüsünü 29.5 günde gerçekleştirir. Ay’ın iki döngüsü arasındaki farklar, Ay’ın, Dünya’nın ve Güneş’in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumundan kaynaklanıyor.

Ay neden kırmızı oluyor?

Tam bir tutulmanın gerçekleşecek olması nedeniyle Ay, tamamıyla Dünya’nın gölgesi altında kalacak. Ancak tam bir tutulma anında dahi Ay, hiçbir zaman tamamen karanlık bir hale bürünmüyor. Dünya`nın atmosferinden yansıyan Güneş ışınları Ay’ı aydınlatıyor.

Güneş’ten gelen ışığın içerisinde gökkuşağının tüm renkleri vardır. Renkler dünyamızın atmosferinde birbirinden ayrılır. Dünyamızdan Ay’a yansıyan ışık içerisinde kırmızı rengin dominant olması nedeniyle, Ay kırmızı bir renk alır.

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

15:08 - Eğitim Haber

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

16:22 - Eğitim Haber

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

01:36 - Eğitim Haber

Zümreler

Zümreler

09:58 - Zümreler

Değerler Eğitimi Çalışmaları

Değerler Eğitimi Çalışmaları

23:58 - Dokümanlar

"TTKB Dik Temel Abece" Yazı Fontu - İndirin

17:02 - Eğitim Haber

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

17:09 - Ulusal