AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı.

AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı! 2018 - 2019 Açıköğretim Fakültesi final sınavı ne zaman?

AÖF-AÖL - 2019-01-25 14:46:29

AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı.
AÖF vize sınav sonuçları açıklanmasının ardından öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) akademik takviminden final sınavı tarihlerini araştırıyor. AÖF sınav sonuçlarının ardından adaylar final sınavları için hazırlıklarına hız vermeye başladı. 2018 - 2019 eğitim dönemi AÖF final sınavı ne zaman? AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte AÖF'e dair detaylar...
 

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR? 2019

 
AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi internet sitesi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler e-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve şifreleriyle otomasyon sistemine giriş yapıp sonuçları öğrenebiliyor.
 

AÖF SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

 
AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?
 
Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.
 
AÖF SORU VE CEVAPLARI
 
Çıkmış sınav sorularına ve cevaplarına ANADOLUM eKampüs Sisteminden erişebilirsiniz.
 
https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.
 
AÖF MAZERET SINAVI VAR MI?
 
Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre: "Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir." denildi. 
 
AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN?
SINAV TARİHLERİ
Sınav Türü Sınav Tarihi
Güz Dönemi Ara Sınavı 24 - 25 Kasım 2018
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 12 - 13 Ocak 2019
Bahar Dönemi Ara Sınavı 13 - 14 Nisan 2019
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 25 - 26 Mayıs 2019
2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 20 Temmuz 2019
 
AÖF PUANLAMA SİSTEMİ
 
84 – 100 notları arasında AA harf notu ile geçer
 
77 – 83 notları arasında AB harf notu ile geçer
 
71 – 76 notları arasında BA harf notu ile geçer
 
66 – 70 notları arasında BB harf notu ile geçer
 
61 – 65 notları arasında BC harf notu ile geçer
 
56 – 60 notları arasında CB harf notu ile geçer
 
50 – 55 notları arasında CC harf notu ile geçer
 
46 – 49 notları arasında CD harf notu ile1,70 koşullu geçer
 
40 – 45 notları arasında DC harf notu ile1,30 koşullu geçer
 
33 – 39 notları arasında DD harf notu ile1,00 koşullu geçer
 
0 – 32 notları arasında FF harf notu ile 0,00 kalır.
 

AÖF ORTALAMA HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir. Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz. Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan, Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.
Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. "Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.
Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültes sisteminden eksrta artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir.
Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmek için Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00’ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir.

aöf sınav sonuçları
aöf final sınav sonuçları
aöf sınav sonuçları ne zaman açıklancak?
2019 aöf soru ve cevapları
aöf kayıt yenileme ne zaman
aöf
2019 aöf

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

15:08 - Eğitim Haber

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

16:22 - Eğitim Haber

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

01:36 - Eğitim Haber

Zümreler

Zümreler

09:58 - Zümreler

Değerler Eğitimi Çalışmaları

Değerler Eğitimi Çalışmaları

23:58 - Dokümanlar

"TTKB Dik Temel Abece" Yazı Fontu - İndirin

17:02 - Eğitim Haber

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

17:09 - Ulusal