ÖZEL OKULLAR BAŞKA ÖĞRENCİLER İÇİN KURS AÇAMAYACAK

Özel okullar başka öğrenciler için ‘kurs’ açamayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel öğretim kurslarının kapanmasının ardından özel okulların kendi öğrencileri dışındaki diğer okulların öğrencileri ya da mezunları için kurs açamayacaklarını söyledi

Eğitim Haber - 2019-02-05 12:04:20

ÖZEL OKULLAR BAŞKA ÖĞRENCİLER İÇİN KURS AÇAMAYACAK

Özel okullar başka öğrenciler için ‘kurs’ açamayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel öğretim kurslarının kapanmasının ardından özel okulların kendi öğrencileri dışındaki diğer okulların öğrencileri ya da mezunları için kurs açamayacaklarını söyledi.

Son birkaç gündür Türkiye’nin eğitim gündemini Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 28 Ocak 2019 gecesi temel liseler ile özel öğretim kurslarının kapatılacağını duyurduğu açıklama oluşturuyor.

Biz de Türkiye Özel Okullar Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği eğitim sempozyumu için Antalya’dayız. Tüm özel okul, kurs, temel lise kurucuları ile yöneticilerinin de aralarında olduğu eğitimciler bu konferans için toplanmış durumda. Tüm eğitimciler bir araya gelince de konu doğal olarak son birçok gündür tartışılan kurslar oluyor.

 
ÖZEL OKULLAR BAŞKA ÖĞRENCİLER İÇİN KURS AÇAMAYACAK

Sempozyumun açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da başta öğrenci ve veliler olmak üzere eğitimcilerin de tartıştığı bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Selçuk hem sempozyumun açılışında hem de biz gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında kapanacak kurslar, temel liseler ile ilgili velilere ve öğrencilere mesaj verdi.

Selçuk’un velilere mesajı: Kursların yerine ne koyacağımıza yönelik net bir yol haritasına sahibiz. Şubat ayında açıklayacağız. Öğrencilerimize çoklu destek vereceğiz. Bu yüzden veli ve öğrencilerimiz endişe etmesinler. Aileler evlatlarını kaçak yerlere götürmesin. Sınav süreçleriyle ilgili gerekli tüm desteği biz sağlayacağız.
ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARININ ÖNERİSİ KABUL GÖRMEDİ

Bu arada özel öğretim kurslarının “Özel okullara hazırlık kursları açma hakkı tanınsın. Başka okulların öğrencilerine ve mezunlara da kurs verebilsinler” önerisini Bakan Selçuk’a sorduk.

Özel okulların başka öğrencileri ya da mezunlar için kurs açmalarının söz konusu olup olmadığına ilişkin Bakan Selçuk, “Özel okullar sadece kendi öğrencilerine destekleme kursları açabilecek. Dışardan öğrencilere kurs açamayacak” yanıtı verdi.

Bu durumda da özel öğretim kurslarının özel okulların kurs açabileceklerine yönelik tekliflerine de beklentilerine de Selçuk, kesin yanıtı vermiş oldu. Özel okullar yalnızca kendi öğrencileri için kurs açabilecek. 

Pervinkaplan.com

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

15:08 - Eğitim Haber

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

16:22 - Eğitim Haber

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

01:36 - Eğitim Haber

Zümreler

Zümreler

09:58 - Zümreler

Değerler Eğitimi Çalışmaları

Değerler Eğitimi Çalışmaları

23:58 - Dokümanlar

"TTKB Dik Temel Abece" Yazı Fontu - İndirin

17:02 - Eğitim Haber

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

17:09 - Ulusal