AÖF 2021 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman? Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başlıyor. Peki, AÖF ders seçimi nasıl yapılır? AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri...

AÖF-AÖL - 2021-02-15 23:21:04

AÖF 2021 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman? Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri bugün başlıyor. Peki, AÖF ders seçimi nasıl yapılır? AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri...
Açıköğretim Fakültesi (AÖF), İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2020-2021 öğretim yılı Bahar Dönemi ders seçme ve kayıt yenileme dönemi bugün başlıyor. Ders seçme ve kayıt yenileme dönemi 26 Şubat’a kadar devam edecek. Öğrencilerin ders seçimlerini ve kayıt yenileme işlemlerini 26 Şubat’a kadar tamamlaması gerekiyor.

KAYIT YENİLEME UYARISI!

• Kayıt yenileme işlemleri 15 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Ders Seçimi(Ekle/Sil)” otomasyonu bağlantısı üzerinden yapılacaktır.
• Ders seçimi (ekle/sil) yapmadan ödeme bilgileriniz oluşmayacak ve kaydınız yenilenmeyecektir.
• Ödeme yaptıktan sonra ders seçiminizde değişiklik yapmak isterseniz 15 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında “Ders Seçimi(Ekle/Sil)” otomasyonu bağlantısından işlem yapabilirsiniz.
Duyuru
10.07.2020 tarihli ve 2755 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararının 10. maddesinin 3. bendine göre iki yükseköğretim programında okuyanlardan en son kaydını Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya ön lisans programlarından birisine yaptırmış ve 15 - 26 Şubat 2021 tarihlerinde 2020-2021 öğretim yılı bahar döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler ₺38.50 Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını kayıt yenileme tutarları ile birlikte ödeyeceklerdir.
Diğer yükseköğretim programından mezun olduğu veya kaydını sildirdiği halde, YÖKSİS’te birden fazla öğrenciliği görünenlerin ₺38.50 Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarı ödememeleri için kayıt yenileme işlemlerinden önce mezun olduğu/ilişik kestiği üniversiteye başvurarak YÖKSİS bilgilerini güncelleştirmeleri gerekmektedir.
Öğrencilerin 26 Şubat 2021 tarihinden sonra yapacakları itirazlar ve iade talepleri dikkate alınmayacaktır.

AÖF ders seçme işlemi nasıl yapılır?

Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders seçebilecektir.

Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından öğrenci şifresi veya e-devlet şifresi ile yapılacaktır.

AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme için tıklayınız.

Ödeme bilgileri ders seçimi sayfasında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir.

Kayıt yenileme tarihinin son günü olan 26 Şubat 2021 tarihinde İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23:59’a kadar ödeme yapılabilecektir. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır. Öğrenciler yaptıkları ödemenin, 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.

26 Şubat 2021 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Dönem Öğretim Gideri, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içinde mutlaka kontrol etmelidir.

Kaydı yenilenen öğrenci, kayıt yenileme tarihleri içinde, ödediği dönem öğretim gideri tutarının altında olmamak şartıyla seçtiği dersi silip yerine başka bir ders seçebilir veya yeni ders ekleyebilir. 

2021 AÖF Bahar Dönemi Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzu için tıklayınız.

Ders kitapları nasıl temin edilecek?

Öğrencilere ders kitapları dijital (PDF) formatta sunulmaktadır. Öğrenciler, ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Derslerim bölümünden dijital ders kitaplarına erişilebilir.

AÖF kayıt yenileme
Anadolu Üniversitesi
aof kayit yenileme
aof
aöf ders seçimi
Açıköğretim
anadolu üniversitesi kayıt yenileme
anadolu üniversitesi açıköğretim
Açıköğretim kayıt yenileme
anadolu aöf
aöf ders kayıt
AÖF kayıt
aof kayıt yenileme
Açık Öğretim
Anadolu
aöf kayit yenileme
Açık Öğretim kayıt yenileme

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

15:08 - Eğitim Haber

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

16:22 - Eğitim Haber

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

01:36 - Eğitim Haber

Zümreler

Zümreler

09:58 - Zümreler

Değerler Eğitimi Çalışmaları

Değerler Eğitimi Çalışmaları

23:58 - Dokümanlar

"TTKB Dik Temel Abece" Yazı Fontu - İndirin

17:02 - Eğitim Haber

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

17:09 - Ulusal