Bakan Tarih Verdi! Öğretmenler İçin Aşılama Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin Şubat ayının son haftasından itibaren aşılanmaya başlanacağını söyledi. Köy okullarında yüz yüze eğitim bugün itibarı ile başladı.

Öğretmen - 2021-02-15 23:33:31

Bakan Tarih Verdi! Öğretmenler İçin Aşılama Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin Şubat ayının son haftasından itibaren aşılanmaya başlanacağını söyledi. Köy okullarında yüz yüze eğitim bugün itibarı ile başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç töreninde, ilk ders zilini çaldı. Öğretmenlerin listelerinin Sağlık Bakanlığı'na bildirildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ay sonu öğretmenlerimizin ilk doz aşısı yapılmaya başlanacak." dedi.

Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat’ın son haftası öğretmenlerin ilk doz aşılanmasına başlanacak.

EBA ve 3 TRT EBA televizyon kanalımız her zaman açık kalacak. Öğretmen ve öğrencilerimize de hizmet verecek.

Sizlerle işbirliği içinde eğitimin üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk olmayacağını salgın sürecinde hep beraber tecrübe ettik, ediyoruz.

Şunu bilmenizi isterim ki bugün bu köyde evlatlarımızla birlikte şu zili çalmak, onlar kadar bizleri de mutlu etti.

En kısa zamanda sınıflarımızın dolması, okul bahçelerinin cıvıldaması, hasretin tamamen ortadan kalkması temennisiyle yeni yarı yılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını gönülden diliyorum."

Ziya Selçuk, şu ifadeleri kullandı; Şu an itibarıyla köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu hafta itibarıyla ülkemizin bütün köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız, 1 Mart'ta okul öncesi, özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açma konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

Liselerde Nakil ve Geçiş İşlemleri İle İlgili Hususlar

15:08 - Eğitim Haber

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

EBAKOD Nedir ve Nasıl Alınır ?

16:22 - Eğitim Haber

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

Sınıf Rehberlik Dosyasında Bulunması Gerekenler

01:36 - Eğitim Haber

Zümreler

Zümreler

09:58 - Zümreler

Değerler Eğitimi Çalışmaları

Değerler Eğitimi Çalışmaları

23:58 - Dokümanlar

"TTKB Dik Temel Abece" Yazı Fontu - İndirin

17:02 - Eğitim Haber

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

17:09 - Ulusal