2019 LGS Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu

2019 LGS Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu

2019 LGS Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu
Bu içerik 1838 kez okundu.

Merkezi Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaktır. Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır.

Sınav, iki oturum halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecektir. Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir.

Öğrencinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir. Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir.

Öğrenciler, 2019 Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na meb.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 22 Mayıs 2019 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Merkezî Sınav, 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır. b. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır

Merkezî Sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Ortaöğretime Geçiş Yönergesi

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru Ve Uygulama Kılavuzu

2019 LGS Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu LGS Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu LGS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu