2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Sonuçları Açıklandı

Aday öğretmenlerin asil öğretmenliğe geçişi anlamına gelen asli öğretmenliğe geçiş sınavı 2017 sonuçları MEB tarafından açıklandı.

2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Sonuçları Açıklandı
Bu içerik 4859 kez okundu.

2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Sonuçları Açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB) tarafından uygulanan Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı 19 Mart'ta uygulandı. Adaylar daha sonra sonra sözlü sınava girmişti. Sınava katılan binlerce aday, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyordu. 

ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI SONUÇLARI AÇIKLANDI

19 Mart 2017'de yazılı sınava giren adaylar 27 Mart 2017–27 Nisan 2017 tarihleri arasında sözlü sınava katıldı. Sözlü sınava katılan adaylar, asli öğretmenliğe geçiş sınavının sonuçlarını heyecanla bekliyordu. MEB'in daha önce açıkladığı takvime göre hem yazılı hem de sözlü sınav sonuçları bugün (5 Mayıs) içerisinde açıklandı. Sonuçlar MEB tarafından internet üzerinden erişime sunuldu.

Aday öğretmenlerin asil öğretmenliğe geçişi anlamına gelen asli öğretmenliğe geçiş sınavı 2017 sonuçları MEB tarafından açıklandı.

MEBBİS aday öğretmen performans değerlendirme modülü üzerinden nihai sonuçlar açıklandı.

Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması aday öğretmenin başarı puanını oluşturur.

Başarı puanı altmış ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılır. Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır.

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir. 

 

Sonuçlar için TIKLAYINIZ
 

 

2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav Sonuçları 2017 Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı