Ev Adresi ile Deprem Riskini Sorgulama Uygulaması

Ev adresi ile deprem riskini sorgulama uygulaması. Evim deprem kuşağında mı, evimin deprem riski var mı, alacağım evin deprem riski nedir, adres girerek evin deprem riskini öğrenme uygulaması başlatıldı. İşte ev deprem riski sorgulama detayları.

Ev Adresi ile Deprem Riskini Sorgulama Uygulaması
Bu içerik 2247 kez okundu.

Türkiye’nin yenilenen deprem haritası elektronik ortama aktarıl
Soyağacı ve mirasın ardından Türkiye’nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı.

Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen yurttaşlar, “https://tdth.afad.gov.tr” adresinden koordinat ve adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek.

En son 1996 yılında hazırlanan Türkiye'nin deprem tehlike haritası güncellenerek önceki gün Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlandı. AFAD’ın koordinasyonunda ODTÜ, Boğaziçi, Akdeniz, Çukurova, Sakarya Üniversiteleri ve Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan yeni haritayla, risk değerlendirmesi sadece fay hattına göre değil, zemin yapısı da göz önünde bulundurularak yapıldı. Riski belirtmek için kullanılan 1., 2. derece şeklindeki sistem kalktı, yerini Avrupa ve Amerika’da yıllardır uygulanan “ivme” yöntemi aldı.

Ev Adresi ile Deprem Riskini Sorgulama Ev Adresi ile Deprem Riskini Sorgulama Uygulaması AFAD Türkiye’nin yenilenen deprem haritası Türkiye’nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı