17 Nisan 2017 Pazartesi Günü Okullar Tatil Mi?

Öğrenciler şimdiden, 16 Nisan Referandum sonrası 17 Nisan 2016 pazartesi günü okulların tatil olup olmadığını, merak etmeye başladılar.

17 Nisan 2017 Pazartesi Günü Okullar Tatil Mi?
Bu içerik 3169 kez okundu.

Ve bunun için google de "17 Nisan 2017 Pazartesi Günü Okullar Tatil Mi?" "17 Nisan tatil mi?" "16 Nisan başkanlık seçiminden sonra tatil mi?" "17 Nisan'da okullar açık mı kapalı mı?" "İlkokul lar,ortaokullar ve liseler 17 Nisan'da tatil mi?"vb...aramalar her geçen gün artmaya devam ediyor.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin oldukça da doğal bunları sormaları.Çünkü daha önceden pazar günü yapılan seçimlerde okullar eğitim-öğretime hazır hale getirilemediği için okullar pazartesi günü tatil edilmişti.Bu yıl için henüz bir açıklama yapılmadı bu nedenle de soruluyor. 

Malum 16 Nisan 2017 Pazar günü Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı olması beklenen Başkanlık için referandum oylaması yapılacak. 

Yapılacak başkanlık seçiminde oy verme süreci saat 17.00'a kadar devam edecek. Tabi her seçimde olduğu gibi oy verme işlemleri okullarda yapılacak. Seçimlerde genel olarak memur ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra öğretmenler de görev alacak. Oy verme işlemi sona erdikten sonra oyların sayımı, tutanakların tutulması vb işlerden dolayı akşam geç saatlere kadar Evet/Hayır oylarının sayılması ve tutanak tutulup işlenmesi devam edecek. Ayrıca bir de tutanakların ve seçim torbalarının teslimi yapıması gerekiyor. Bütün bu işlemler okullarda olacağından dolayı 17 Nisan Pazartesi günü okulların eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi o kadar kolay olmayacak.

Bütün bu nedenlerden dolayı, daha önceki seçimlerde olduğu gibi,her ne kadar resmi bir açıklama yapılmamış olsa da,17 Nisan 2017 Pazartesi günü okulların tatil olması ihtimali oldukça yüksek. Tabi bu durumda öğretmenler idari izinli sayılacaklar.

Bir de, eğer 17 Nisan 2017 günü tatil olursa, ders görevi olan öğretmenler idari izinli sayılacakları için ek ders ücretlerini alabilecekler.

Bu arada 17 Nisan eğer tatil edilirse muhtemelen sadece memurlardan öğretmenler için tatil yapılmış olacak.Diğer memurlar için referandum sonrası tatil yapılması beklenmiyor.

Bir sürpriz olur bu,bilemeyiz.Bu konuda resmi bir açıklama yapılır yapılmaz burada paylaşmış olacağız.

Ogretmenler.Com

17 Nisan 2017 Pazartesi Günü Okullar Tatil Mi? seçimden sonraki gün tatil mi? 17 Nisan 2017 Pazartesi Günü Okullar Tatil Mi seçimden sonraki pazartesi tatil mi 17 Nisan tatil mi 17 Nisan'da okullar açık mı kapalı mı