Sözleşmeli Öğretmenlere Eş Durumu Tayininden Yararlanabilecek

Her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eşler artık eş durumu tayininden yararlanabilecek.

Sözleşmeli Öğretmenlere Eş Durumu Tayininden Yararlanabilecek
Bu içerik 1845 kez okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Sözleşmeli Öğretmenleri sevindirecek güzel bir haber geldi. Her ikiside sözleşmeli öğretmen olan eşler artık eş durumu tayininden yararlanabilecek.  


MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından, 16 Ekim 2017 Pazartesi günü Sözleşmeli Öğretmenlere ilişkin bir yazı yayımlandı. İl Milli Eğitim Müdürlükleri'ne gönderilen yazıda, "her ikisi de sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan öğretmenlerin alanları itibarıyla öğretmen ihtiyacı da dikkate alınarak aile birliği mazeretine bağlı olarak eş birlikteliklerinin sağlanması uygun görülmüştür. 


Bu bağlamda başvuruda bulunacak sözleşmeli öğretmenlerin alanları itibariyle öğretmen ihtiyacı ve norm kadro durumu da dikkate alınarak bakanlıkça yapılacak değerlendirme sonucunda öğretmenlerin görev yaptıkları illerin birisinde aile birliği mazeretine bağlı olarak birleştirmeleri ne yönelik çalışmalar yapılacaktır." denildi. 


Son başvuru günü 25 Ekim 2017 "Bu çerçevede ilinin emrine atanan ve eşleri başka ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yapanların 31 Ekim 2017 tarihi itibariyle görev yaptıkları ilde bir yıllık çalışma süresini doldurmaları şartıyla istemeleri halinde eşlerinin görev yaptığı ilde birleştirmek istediklerini ilişkin dilekçelerinin 25 Ekim 2017 tarihine kadar görev yaptıkları il milli eğitim müdürlüklerine vermeleri ve bu dilekçeleri 27 Ekim 2017 tarihine kadar bakanlığımıza gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim." 

Sözleşmeli Öğretmenlere Eş Durumu Sözleşmeli Öğretmenlere Eş Durumu Tayini eş durumu tayini Sözleşmeli Öğretmen