AÖL Sınav Yerleri ve Sınav Giriş Belgesi

sınav yerleri ve sınav giriş belgesi

AÖL Sınav Yerleri ve Sınav Giriş Belgesi
Bu içerik 3195 kez okundu.

AÖL 1. dönem oturumları için geri sayım başladı. AÖL (Açıköğretim Lisesi) 1. sınavına kısa bir süre kalması sebebiyle sınav yerleri ve sınav giriş belgesi büyük merak konusu oldu. Peki, 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan AÖL sınav yerleri açıklandı mı? Sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir? 

Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığından resmi açıklama geldi ve açıköğrem lisesi 1.dönem sınav giriş belgesi yayımlandı.. Aşağıda bulunan adımları takip ederek 2018 AÖL sınav giriş yerleri görüntüleyebilirsiniz.
BELGEYİ YAZDIRMAK İÇİN TIKLAYINIZ


AÖL SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA DÜZENLENECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu takvime göre; Açıköğretim Lise 1. dönem sınavı, 08-09 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. Sınav soruları yeni kitaplardan çıkacaktır.


AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Buna göre ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor. 
SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?
08 Aralık ve 09 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan AÖL 1.dönem sınav yerlerini http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden güvenlik kodu, öğrenci numarası ve şifre ile öğrenci girişi yapan öğrenciler menüden sınava giriş belgesi alabilirler ve sınava giriş yerlerini öğrenebilirler. Sınav Giriş Belgenizi ‘’Öğrenci Genel Bilgileri’’ menüsü altında yer alan ‘’Sınav Giriş Belgesi’’ ekranından seçerek yazdırabilirsiniz. 

HABER7

Öğretmen aol aöl AÖL 1. dönem oturumları 2018 AÖL sınav giriş yerleri 2019 AÖL sınav giriş yerleri