2020 Bursluluk (İOKBS) Sınavı

2020 Bursluluk (İOKBS) Sınavını Kazanmak İçin Kaç Net Yapılmalı

2020 Bursluluk (İOKBS) Sınavı
Bu içerik 2774 kez okundu.

Ortaokul 5.sınıftan lise 11.sınıfa kadar tüm öğrencilerin her yıl kazanıncaya kadar girebildikleri eski adı bursluluk yeni adı İOKBS olan bursluluk sınavı ile ilgili merak edilen belli başlı; sınav ne zaman yapılacak? başvurular ne zaman başlayacak? kaç net yapan kazanacak? bursluluk paraları ne zaman ödenmeye başlanır? gibi  soruların cevaplarını aşağıdan bulabilirsiniz.

•2020 Bursluluk (İOKBS) Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sınav tarih çizelgesini açıkladı. En çok merak edilen sorulardan birisi olan 2020 Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak sorusunun cevabı da böylece belli olmuş oldu. MEB tarafından her yıl 5,6,7,8,9, hazırlık ve 10,11 sınıf öğrencilerine yönelik yapılan bursluluk sınav tarihini açıkladı. Eski adı PYBS, yeni adı İOKBS olan bursluluk sınavı özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere eğitim-öğretimlerini tamamlamaları için burs imkanı tanıyor.

Sınav 25 Haziran 2020 Tarihinde Yapılacak

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2020/İOKBS 25 Nisan 2020 tarihinde saat 10.00 da yapılacağı açıklandı. Sınav başvuruları öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüklerine öğrenci velileri tarafından yapılacak. Şartları taşıyan öğrencilerin başvuruları okul müdürlükleri tarafından sistem üzerinden onaylanacak.

•Bursluluk Sınav (İOKBS) Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

MEB tarafından uygulanan Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı (İOKSB) başvuru tarihi henüz netleşmedi. Şubat ve Mart ayları içinde başvurunun alınacağı tahmin ediliyor. Başvuru işlemlerini www.odsgm.meb.gov.tr ya da wwww.e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapabilirsiniz.

•Bursluluk Sınavında Kaç Soru Sorulacak?

Bursluluk sınavında öğrencilere 100 soru sorulacak. Sorular çoktan seçmeli olacak ve her sorunun 4 cevap şıkkı olacak. 100 soru için öğrencilere cevaplamak için 120 dakika verilecek. Sınav saat 10 da başlayıp saat 12 de sona erecek.

•Bursluluk Sınavını (İOKBS) Kaç Net Yapan Kazanacak

Bursluluk sınavında öğrencilere 120 soru sorulacak. Sınavdan bir öğrencinin başarılı sayılması için en az 80 net yapması gerekir. 80 net üzeri yapan öğrenciler için bazı kontenjanlara göre değişkenlik gösteren puan türlerine göre kazanma şansı arttırılabilir.

•Bursluluk Paraları Ne Zaman Ödenecek?

2020 Bursluluk sınavını kazanan kişiler ilk burslarını okul müdürlüklerinin onayından sonra 1 Ekim 2020 tarihinde ödenecek.

Bursluluk Sınavını (İOKBS) Kaç Net Yapan Kazanacak 2020 Bursluluk Bursluluk (İOKBS) Sınavı 2020 Bursluluk (İOKBS) Sınavı Ne Zaman Yapılacak Bursluluk Sınav (İOKBS) Başvurusu Ne Zaman Yapılacak Bursluluk Sınavında Kaç Soru Sor