YÖK Başkanı'ndan Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bahar döneminde üniversiteler açılacak mı?

YÖK Başkanı'ndan Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim Açıklaması
Bu içerik 1626 kez okundu.

Bahar döneminde üniversiteler açılacak mı?

YÖK Başkanı Yekta Saraç "Üniversitelerde yüz yüze eğitim konusunda Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz." dedi.

"BAKANLIĞIN GÖRÜŞÜNÜ BU HAFTA BEKLİYORUZ"

Akademik düzeyde eğitim kurumlarının açılması ve koronavirüs tedbirleri kapsamında oluşturulacak formülle yüz yüze eğitimin geçilmesine ilişkin YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklaması: "Sağlık Bakanlığımız konuyla ilgili üniversitelerin açılmasına yönelik görüşünü bu hafta içinde netleştirecek. Beklentimiz bu yönde"

"GECİKMEDEN KARAR ALACAĞIZ"

Bilindiği üzere YÖK tarafından Sağlık Bakanlığına Bahar dönemindeki eğitim öğretime ilişkin görüşü sorulmuştur. Sağlık Bakanlığının görüşü belirsizliğin giderilmesi için önemlidir. Sağlık Bakanlığından gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır.

SON DAKİKA:

ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

"Milletçe normale dönüş özlemi çekiyoruz. Esnafımız, çalışanımız, öğrencimiz haklı bir beklenti içinde. Bu husus çalışmalarımızın odağında bulunuyor. Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrim içi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yükseköğretim Kurulumuza iletilmiştir. En kısa zamanda özlediğimiz günlere sağlıkla kavuşmak dileğiyle."

YÖK Başkanı Yekta Saraç Bahar döneminde üniversiteler açılacak mı? üniversiteler açılacak mı Üniversitelerde Yüz Yüze Eğitim