Hangi sınıf ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk'un açıklamasından satır başları şöyle:

Hangi sınıf ne zaman başlıyor?
Bu içerik 1630 kez okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yüz yüze eğitimin ikinci dönemin başlayacağı 15 Şubat'ta sadece köy okullarında başlayacağını açıklamıştı. Erdoğan, 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacağını dile getirmişti. Bu durumda da 15 Şubat'ta yani 2020-2021 öğretim yılının ikinci dönemi köy okulları dışında tüm kademelerde eğitim uzaktan başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk'un açıklamasından satır başları şöyle:


YÜZ YÜZE EĞİTİMDE YOL HARİTASI: HANGİ SINIF NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öğrencilerden bizlere ulaşan ortak mesaj okula duyulan özlemdi. Bizim için esas olan öğrenci ve öğretmenlerin sağlığı ve eğitimin devamı, öğrencilerin eğitim hakkının tam ve eksiksiz olarak alınması. Tüm çabamız çocukları okulla buluşturmak. Sağlık açısından risk varsa biz orada olmayız demiştik. Her gün dünyada ve Türkiye’de verileri gözden geçiriyoruz. Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu veriler değerlendiriliyor.


TÜRKİYE ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜLKE

Türkiye’nin salgın tedbirleri açısından eğitim alanındaki uygulamalarıyla dünyada örnek gösterilen ülkeler arasında olduğunu söylemek isterim. 10 bin ders videosu ve binlerce eğitim videosu ile olağanüstü bir çaba sergiledik.

Eğitimlerine olgunlukla devam eden öğrencilerimizi gözlerinden öpürüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız Kabine toplantısının hemen ardından ana hatlarıyla paylaştı.

İKİNCİ DÖNEM KÖY OKULLARI VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM YÜZ YÜZE BAŞLIYOR

15 Şubat Paartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Köylerde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden eğitimin daha fazla aksamaması için köylerde tüm kademelerde okulları açıyoruz.

Okul öncesi eğitim önemli. Bu yüzden bağımsız anaokullarını da 15 Şubat'ta açma kararını verdik. Özel gereksinimli öğrenciler de başlayacak.


İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ SEYRELTİLMİŞ SINIFLARDA

1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek.


8 VE 12'LER 1 MART'TA YÜZ YÜZE EĞİTİMDE

1 Mart tarihine sınav öğrencileri için 8 ve 12’ler için kapılarını açacak. 1 Mart’ta tam zamanlı başlayacak.

Devam eden destekleme yetiştirme kurslarına daha rahat yasağına rahat ulaşabilmeleri için öğrenciler özel izinli sayılacak.


LİSELERDE YÜZ YÜZE SINAVLAR MART'TA

Mart ayı lise öğrencilerinin yüz yüze eğitimi başlayacak. Sınav kapsamı 1 Kasım’a kadar olan konuları içerecek.


YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARINI VELİ VERECEK

Veliler yüz yüze eğitime karar verecekler. Uzaktan eğitime devam edenler devamsız sayılmayacak.

ŞUBAT'TA ÖĞRETMENLERE AŞI

Öğretmenler aşılamada öncelikli. Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler için şubat ayında aşılama yapılması planlanmakta.

Farklı sınıf düzeyleri ve okul kademelerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitime başlanmasıyla ilgili kararlar alınabilecektir.

KAPSAMLI TELAFİ PROGRAMI OLACAK

Telafi eğitimi için kapsamlı program başlatılacak. Bunu da önümüzdeki günlerde açıkmayacak.

Öğrencilerin tümünün yüz yüze başlayabilmesi hijyen kurallarına bağlı. Taktıdığınız her mska çocukların yüz yüze eğitime başlamasında etkili olacak.

 

pervinkaplan.com

ÖĞRETMENLERE AŞI Hangi sınıf ne zaman başlıyor lise öğrencilerinin yüz yüze eğitim 8 ve 12’ler İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULLARI VE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM OKUL ÖNCESİ EĞİTİM