Bağış Soruşturmalarında İdarecilere Ceza Verildi

İstanbul Valiliği tarafından 26 Ağustos 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasında, okullarda bağış adı altında kayıt parası istenmesine ilişkin gelen şikâyetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 3 idareci hakkında disiplin cezası verildiği duyurul

Bağış Soruşturmalarında İdarecilere Ceza Verildi
Bu içerik 1358 kez okundu.

İstanbul Valiliği tarafından 26 Ağustos 2019 tarihinde yapılan basın açıklamasında, okullarda bağış adı altında kayıt parası istenmesine ilişkin gelen şikâyetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 3 idareci hakkında disiplin cezası verildiği duyuruldu. Toplam 55 adet inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, bunlardan 7'sinin sonuçlandığı, 3 idarecinin idarecilik görevinden alınması ve 4 idareciye de disiplin cezası verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi. Geriye kalan 48 dosya hakkındaki soruşturmanın ise halen devam etmekte olduğu ifade edildi.

Anayasa'nın 42. maddesine atıfta bulunulan açıklamada, ilköğretimin kız ve erkek tüm vatandaşlar için zorunlu olduğu, devlet okullarında ise parasız hükmünün bulunduğu hatırlatıldı. Diğer yandan, MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin 15. maddesinin ikinci fıkrası gereğince, velilerin bağış yapmaya hiçbir surette zorlanamayacağına işaret edilerek, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplanamayacağı vurgulandı. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje ve protokoller kapsamında okul ile diğer eğitim kurumlarında yapılacak faaliyetlerden de ücret talep edilemeyeceği hükmünün bulunduğu belirtildi.

Açıklamanın son kısmında ise; yasal mevzuata aykırı hareket eden okul idarecilerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği, valiliğe ulaşan ihbar ve şikâyetlerin ivedilikle değerlendirilerek ilgililer hakkında gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatılacağı kaydedildi.

Bağış Soruşturma