Yusuf Tekin yeni TEOG sistemini açıkladı

Yusuf Tekin, "Liselere geçişte sınavsız bir dönem başlayacak. Çalışma grubu oluşturuldu. Kasım ayında TEOG'un yapılıp yapılmayacağı kamuoyu ile paylaşılacak"

Yusuf Tekin yeni TEOG sistemini açıkladı
Bu içerik 1590 kez okundu.

Her yıl 1.3 milyon öğrencinin katıldığı TEOG sınavı kaldırılıyor. TEOG'un yerine yeni uygulanacak sistemin de ne olacağı ve bu sene uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Özellikle veliler ve öğrenciler TEOG ne olacak, son durum nedir sorularına cevap arıyorlar. Peki TEOG ne olacak. İşte son olarak MEB müsteşarının TEOG ile ilgili açıklaması.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında her yıl kasım ve nisan aylarında 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi sınavlar tamamen kaldırılıyor. Bu haber üzerine öğrenciler ile veliler TEOG'da son durum nedir, TEOG ne olacak, yeni sistem nasıl uygulanacak merak ediyorlar. Alınan bilgilere göre yeni sistemin bu yıl sınava girecek öğrencileri de kapsayarak hayata geçmesi planlanıyor. TEOG'un yerine gelecek sistemle ilgili son olarak  

MEB müsteşarı Yusuf Tekin, "Liselere geçişte sınavsız bir dönem başlayacak. Çalışma grubu oluşturuldu. Kasım ayında TEOG'un yapılıp yapılmayacağı kamuoyu ile paylaşılacak" dedi. Tekin, yeni modelin Cumhurbaşkanı'na sunulacağını söyledi. Tekin, konuyla ilgili Çarşamba günü açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.

TEOG SINAVININ KALDIRILMASI VE YENİ DÜZENLEME
Gözde Anadolu ve fen liselerinin yanı sıra yabancı özel okullar, her yıl 1.3 milyon öğrencinin katıldığı TEOG sınavı sonuçlarına göre öğrenci alıyordu. Yeni düzenlemeyle daha nitelikli Anadolu ve fen liselerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde "A grubu merkezi sınavlar" niteliğinde bir uygulamaya geçilecek. Yabancı özel okulların ise kendi sınavlarını yapması gündemde.

TEOG'un yerine yeni uygulanacak sistem neolacak TEOG un yerine ne gelecek TEOG ne olacak MEB müsteşarının TEOG ile ilgili açıklaması