Öğretmenlerin Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile İlgili Açıklama

2017-2018 eğitim öğretim yılı yarın ders başı yapılarak başlıyor. Milyonlarca öğrenci ve binlerce öğretmen yarın mesaiye başlarken öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliği ve öğrencilerin kılık kıyafeti hakkında MEB Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamada bulundu

Öğretmenlerin  Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile İlgili Açıklama
Bu içerik 2707 kez okundu.

2017-2018 eğitim öğretim yılı yarın ders başı yapılarak başlıyor. Milyonlarca öğrenci ve binlerce öğretmen yarın mesaiye başlarken öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliği ve öğrencilerin kılık kıyafeti hakkında MEB Müsteşarı Yusuf Tekin açıklamada bulundu.

 

Öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliği değişecek mi sorusuna cevap geldi

‘Öğretmenlerin kılık kıyafet uygulamasında bir değişiklik yapılacak mı‘ sorusunu cevaplandıran MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlerimizin kılık kıyafeti ile ilgili değişiklik yapmamızı gerektiren bir durum yok dedi.

Müsteşar Tekin, öğretmenlerin kıyafetleri ile ilgili yaptığı açıklamada “öğretmenlerimiz kendilerine yakıştığı bir şekilde giyiniyorlar” ifadesini kullandı

ÖĞRETMENLERİN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ Öğretmenler öğrencilerinin karşısında kendilerini en iyi ifade edecek şekilde giyiniyorlar açıklaması yapan Müsteşar Yusuf Tekin, öğretmen olmuş bir kişiye herhangi bir kıyafeti dayatmak mantıken ve içinde bulunduğumuz çağ itibari ile de doğru değil ifadesini kullandı.

MEB personelleri olarak hepimiz sunum yaparken, konuşurken, birilerinin huzuruna çıkarken en verimli ve en etkili bir şekilde olabilmek için başta kılık kıyafetimiz olmak üzere konuştuklarımıza, anlattıklarımıza dikkat ediyoruz diyen Yusuf Tekin, öğretmenler haftanın en az 20 saatini öğrencilerinin karşısında geçiriyorlar dolayısıyla kendilerini daha dinlenebilir, söyledikleri daha anlaşılabilir olacak şekilde kılıklarına ve kıyafetlerine dikkat ediyorlardır açıklamasında bulundu.

YUSUF TEKİN; DAYATMAYI DOĞRU BULMUYORUM Öğretmenlerin kılık kıyafet durumunu mevzuat ile düzenlemenin, yasa ile bazı şeyleri dayatmanın çok doğru olacağına inanmıyorum ifadelerini kullanan Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, bu konuda öğretmen arkadaşlarımız zaten yetkinler dedi.

 

MEB'den Öğretmenlerin Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile İlgili Açıklama Kılık Kıyafet Yönetmeliği Öğretmenlerin kılık kıyafet yönetmeliği