Liselerde Ortak Yazılı Sınav Analizlerinde Kolaylık Getirildi

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 13 Ekim 2017 tarihinde "Sınav Analizleri" konulu yazıyı illere gönderdi.

Liselerde Ortak Yazılı Sınav Analizlerinde Kolaylık Getirildi
Bu içerik 2139 kez okundu.

Lisede Çalışan Öğretmenlere Yazılı Sınav Analizlerinde Kolaylık Getirildi.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 13 Ekim 2017 tarihinde "Sınav Analizleri" konulu yazıyı illere gönderdi.

Bu yazıya göre lise öğretmenleri ortak yazılı sınavlar için yapılan analiz yükünden kurtuluyorlar.Liselerde yazılı sınav analizleri zümre toplantılarında ele alınacak.

MEB sınav analizleri konusundaki farklı uygulamaların öğretmenler üzerinde gereksiz iş yükü oluşturarak verimlilik kaybına neden olduğunu ileri sürerek bunun ders ve zümre öğretmenlerince genel olarak şube ve sınıflar bazında ele alınabileceğini belirtti.

"Sınav Analizleri" Konulu Resmi Yazı

Sınav Analizleri

Bildiğiniz gibi Ortaöğretim yönetmeliğinin 45.maddesi

"b) (Değişik:RG-16/9/2017-30182) Öğretmenin/öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm dersler ile güzel sanatlar ve spor liselerinde bireysel veya grup olarak okutulan derslerin yazılı ve uygulamalı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından değerlendirilerek konu ve kazanım eksikliği giderilir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından, yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanan alanlar hariç, işletmelerde mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıflarda ve mesleki eğitim merkezlerinde ortak sınav yapılmaz."

Bazı okul yönetimleri bu maddeye göre öğretmenlerden her ortak yazılı için sınıf sınıf yazılı analizi isterken bazı okul yönetimi istemiyordu.Yani bu konuda ortak bir uygulama yoktu.MEB bu resmi yazıyla bu durumu önlemiş oldu.

Yani bundan böyle liselerde öğretmenler ortak yazılı sınavları için de sınav analizi yapmayabilirler.Zümre toplantılarında değerlendirme yapılacak.

Bu farklı uygulamayı önleyen,öğretmenleri rahatlamasına neden olan bu yazı için MEB'i kutluyoruz.

Ogretmenler.Com

Yazılı Sınav Analizler Yazılı Sınav Analizleri Yazılı Sınav Analizlerinde Kolaylık Sınav Analizleri