Öğrenci Nakil ve Geçişleri Şubat Ayının Sonuna Kadar Haftalık Olarak Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin nakil ve geçişlerinin ikinci dönemin ilk gününden, şubat ayının sonuna kadar haftalık olarak yapılacak.

Öğrenci Nakil ve Geçişleri Şubat Ayının Sonuna Kadar Haftalık Olarak Yapılacak
Bu içerik 1512 kez okundu.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel örgün ortaöğretim kurumlarında eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir.

Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler Yönetmeliğin "Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme" başlıklı 38 inci maddesinin 4 üncü fıkrasına göre aşağıda açıklandığı gibi uygulanmaktadır.

"Nakil ve geçiş işlemleri;

a) Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere ders yılının başlangıcından ekim ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Özel öğretim kurumlarına geçişlerde bu kısıtlama uygulanmaz. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir. Ancak, dönem bitiminden üç hafta önce yapılan başvuruların onay veya ret işlemleri, başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içinde gerçekleştirilir." denilmektedir.

Yukarıda açıklanan madde ile şubat ayının sonuna kadar nakil yapılamayacağından zorunlu atamaya tabi kamu kurum ve kuruluşlarının personel çocukları ile çeşitli nedenlerle il/ilçe değiştirmek zorunda kalan ailelerin çocuklarının nakillerinin yapılması yönünde Bakanlığımıza valiliklerden ve ailelerden çok sayıda talep gelmektedir.

Açıklanan nedenlerle, ilgi Yönetmelikte düzenleme yapılıncaya kadar; Bakanlığımıza bağlı örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin nakil ve geçiş işlemlerinin ikinci dönemin ilk gününden, şubat ayının sonuna kadar haftalık olarak yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Öğrenci Nakil ve Geçişleri Ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçişler Yönetmeliği Nakil ve geçiş işlemleri öğrencilerin nakil ve geçişleri öğrenci nakilİ LİSELERDE NAKİL İŞLEMLERİ okullarda nakil işlemleri